Hogy kerül hastáncos, tűzzsonglőr és élő cigányzene a fürdőbe?

Forrás: turizmus.com

 2016. október 06. 17:22

Ingyenes szaunafelöntések, aquadance, éjszakai fürdőzés, tűzzsonglőr show és élő cigányzene – szombaton rendezik meg a Magyar Fürdőkultúra Napját, amelyhez országszerte csaknem negyven fürdő csatlakozott.

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg, idén ez október 8-a lesz. Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, melynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai értékeinek megismertetése, népszerűsítése. 2016-ban az úszás és a fürdők kerülnek a figyelem középpontjába.

A szövetség kampányához országszerte csaknem negyven fürdő csatlakozott ,ezen a napon különleges programokkal és akciókkal kedveskedve a vendégeknek. Több helyen kedvezményes belépőkkel, máshol ismeretterjesztő, gyerek-  felnőttanimációs, sport- és vízi programokkal, különleges szaunafelöntésekkel vagy éppen éjszakai fürdőzéssel várják a nagyközönséget.

A teljesség igénye nélkül, Hajdúszoboszlón egyebek között korhű fürdőruha-bemutatóra, Sárváron aquadance-re és vízi gimnasztikára, Harkányban vízi vetélkedőkre és gyógytornára, Miskolctapolcán és Igalon ingyenes szaunaszeánszokra, Makón szórakoztató és ügyességi játékokra, Szegeden hawaii hulatáncra és hangfürdőre invitálnak, Kecskeméten úszásedzéstervet készítenek kezdőknek és haladóknak, Kisújszálláson a négy úszásnem technikájának kialakításáról tartanak bemutatót.

Képünk illusztráció. Fotó: Harkányi Gyógy- és Strandürdő


Budapesten nyolc helyszínen lesznek programok, a Széchenyiben például tűzzsonglőr show és élő cigányzene, a Királyban hastáncbemutató, a Paskálban zenés rendezvény, és több történelmi fürdőben ingyenes vezetések.

A kampányban részt vevő fürdők és programjaik elérhetők itt.