Hogyan lehet hatékonyan promotálni egy várost?

Forrás: turizmus.com

 2015. november 08. 11:10

A gyulai TDM is erre a kérdésre kereste a választ a némrégiben megújult honlapjuk fejlesztését megelőzően.

A közel 5 éve működő www.visitgyula.com oldalát a mai felhasználói szokásoknak megfelelően kellett átalakítani, melynek keretében egyrészt reszponzív design került kialakításra, másrészt újra kellett stukturálni a meglévő tartalmakat.

A reszponzivitás kialakítása egyébként is igényelt volna apróbb tartalom átrendezést, de a TDM marketing célokra is hasznosítani szerette volna az elmúlt évek felhasználói tapasztalatait, ezért az átalakítás során azokat vették figyelembe.

 

Új struktúrájú oldaluk úgy épül fel, hogy a látogató bekerüljön egy olyan kommunikációs csatornába ahol mindig az érdeklődésének és vásárlási ciklusának megfelelő információkat kapja. A főoldal az impozáns képi világával a figyelem felkeltés mellett, már rögtön tereli a vendéget a következő információs szintre, ahol megismerkedhet Gyula sokszínűségével.

Összesen 3 fő menüpont kerül előtérbe a főoldalról, és ezzel a merész csökkentéssel pont a látogatók igényeinek tesznek eleget, hiszen az utóbbi években a tartalom fogyasztási szokások pont az irányított információ irányába mennek el, ahogyan ezt látogatottsági statisztikák is alátámasztották.

Egy TDM tevékenységének egyik meghatározó mérőszáma a vendégéjszakák számával egyenértékű, és a végső konverziós esemény a szállásfoglalás, ezért sok energiát fordítottak a szálláshelyek megfelelő publikálására és az őket bemutató adatlapok kialakítására is.

A www.visitgyula.com oldal már minden feltételnek megfelel, amely egy korszerű, jól szervezett marketing központú honlap működéshez szükséges, így a meghatározó eleme lehet a marketing tevékenységnek és hatékony sales-nek.