Hol tart az orosz nemzetközi turizmus?

Forrás: turizmus.com

 2017. november 02. 12:16

2018. március 13–15. között rendezik meg Oroszország legnagyobb turisztikai kiállítását, a MITT-et, melyre több mint 23 000 szakmabeli látogat el évente. Ez alkalomból gyűjtöttük össze az orosz kiutazó turizmus alakulásának néhány ígéretes adatát és prognózisát.
  • Számos desztináció irányába nőtt az orosz kereslet: Thailföld és Izrael egyaránt 29 százalékkal több orosz turistát fogadott 2017 első felében, mint az előző év ugyanezen időszakában. Ezt is meghaladó, 28 százalékos növekedés volt tapasztalható Szlovéniában.
  • Ígéretes hónapok következnek. Az elemzők szerint ugyanis 28 százalékos növekedés várható az orosz nemzetközi utazások tekintetében novemberben. A BSI Group szerint a legerősebb növekedést az alpesi üdülők könyvelhetik el: Ausztriába 41 százalékkal, Franciaországba 37 százalékkal, Olaszországba 31 százalékkal, Svájcba pedig 24 százalékkal több orosz turista érkezhet.
  • Új közvetlen járatokat terveznek Moszkva–Varsó és Szentpétervár–Milánó útvonalon. Az év végétől közvetlen járat indulhat Szentpétervár és Srí Lanka között.
  • Dél-Afrika vízummentes desztinációvá válik az orosz turisták számára, s az ország – 3 év kihagyás után – újra részt vesz a MITT-en.
  • Két pavilonnyi helyen állít ki Törökország a 2018-as moszkvai szakvásáron, ezzel az elegáns gesztussal jelzi markáns visszatérését az orosz piacra.

Oroszország legnagyobb turisztikai kiállítására évente több mint 23 000 szakmabeli látogat el