Holland turisztikai szakemberek tárgyaltak hazánkban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. október 13. 17:54

Tizennyolc magyar turisztikai szolgáltatónak nyújtott bemutatkozási lehetőséget a Magyar Turizmus Zrt. holland üzleti találkozója. A Continental Hotel Zarában rendezett szakmai esemény a holland DISMA Reizen budapesti tanulmányútjának csúcspontját képezte.

A 30 éves szakmai múlttal rendelkező DISMA ügynökséget, amely Dél-Hollandia mintegy öt városában – köztük a magyar szempontból kiemelt chartercélállomásnak számító Eindhovenben – önálló irodával van jelen, 2000 és 2011 között három alkalommal is az Év Utazási Irodájának választották Hollandiában.

A másfél órás workshopon az utazásszervezőkből, valamint utazási irodai értékesítőkből álló 50 fős holland szakembergárda reprezentatív és átfogó keresztmetszetet kaphatott az aktuális magyarországi turisztikai árualapról a piacvezető hazai beutaztatók, utazásszervezők, DMC-k és számos egyéb turisztikai szolgáltató részéről. A holland vendégek elégedett, őszinte mosollyal és új ötletekkel, információkkal távoztak a találkozóról. A találkozót az MT Zrt. Benelux külképviselete, a Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatósága, valamint a Nemzetközi és Kongresszusi Igazgatósága közösen szervezete.

A Benelux külképviselet meghívására érkezett holland szakemberek kétnapos tanulmányútjuk során megismerkedtek Budapest kulturális, turisztikai és kulináris nevezetességeivel is.

A holland lakosság változatlanul Európa egyik legaktívabbja a nemzetközi turizmusban. A magyarországi kereskedelmi szálláshelyeinken eltöltött holland vendégéjszakák száma a KSH előzetes adatai szerint 2015 első nyolc hónapjában 5,6 százalékkal haladta meg az előző évit.