Homokszobor-kiállítás nyílik Ostendében

Forrás: turizmus.com

 2018. június 22. 10:08

Hollywoodi rajzfilmek és mozifilmek figuráinak homokból készült szobraiból nyílik kiállítás június 23-án a belgiumi Ostende tengerpartján.

A Disney, a Pixar és a Marvel amerikai filmstúdiók mesefiguráit, valamint a Star Wars-filmek fontosabb szereplőit 34 különböző nemzetiségű szobrász formázta meg a csaknem 10 ezer négyzetméternyi területen, négy héten át tartó munkával. A szervezők közlése szerint a 150, életnagyságúnál nagyobb, gyakran többméteres szobor elkészítéséhez mintegy 6 ezer tonna homokot használnak fel. Az alapanyagot nem a strandról gyűjtötték össze, hanem külön erre a célra szállították oda 240 kamionnal az ország keleti feléből, az Ardennek homokbányáiból.

A homokművészek a Star Wars figuráit is megformázták

Fotó: pixabay.com

A Sand Magic fesztivál homokszobrai ellenállnak a tengerpart gyakran erősen szeles és esős időjárásának, így nincs veszélyben egyetlen filmszereplő és mesehős sem a szeptember végéig látható kiállításon.
A homokszobor-fesztivált 26 éve rendezik meg a flamand régió tengerparti városában, Ostendében. A kiállítást, mint a világ legnagyobb homokszobor-fesztiválját, a Guinness 2010-ben vette fel a rekordokat rögzítő könyvébe.

Kapcsolódó cikkek