Horgászturisztikai fejlesztés Vas megyében

Forrás: MTI

 2017. március 02. 12:39

Több mint százmillió forintot fordítanak a horgászturizmus fejlesztésére Vas megyében a következő egy évben.
Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke tájékoztatása szerint a kezelésükben lévő 21 állóvízből nyolc vízterület környezetét tudják megújítani a Széchenyi 2020 programban elnyert 109,9 millió forintos támogatásból, a pénzből például a mozgáskorlátozottak számára alkalmas stégeket is építenek.

Az elnök elmondta, hogy több mint 259, a horgászok kényelmét szolgáló kültéri eszköz – információs táblák, szemétgyűjtők, padok, asztalok és szalonnasütők – kihelyezése szerepel a programban, de jut pénz a vízpartok körüli utak és parkolók rendbetételére is. Több ezer négyzetméternyi partszakasz újulhat meg, és újabb horgászhelyeket alakítanak ki.

A Gencsapáti-horgásztó

Fotó: pecatavak.hu

A fejlesztések a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti-tó, a vaskeresztesi Pinka-holtág, a vaskeresztesi horgászturisztikai központ, Csepregen a Téglagyári-tó, a gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári-tó, valamint a Merseváti-tó mentén valósulnak meg.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének 28 tagegyesülete, és összesen 8 ezer regisztrált tagja van. A szövetség 29 folyóvizet és 21 állóvizet gondoz 1397 hektárnyi vízterületen.

 

Kapcsolódó cikkek