Hortobágyi állatkölykökkel ismerkedhetünk a nyitott istállók hétvégéjén

Forrás: turizmus.com

 2024. február 21. 14:07

Február 24–25-én a Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai kitárják kapuikat a látogatók előtt, akik a pásztorok és az állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel.

A Pusztai Állatpark baromfisimogatójában szakvezető segítségével megismerhetik az érdeklődők a különböző szárnyasok pelyhes fiókái közötti különbségeket és akár kézbe is vehetik őket. A négylábú jószágoknak elkülönített állatsimogatóban testközelből találkozhatnak nyuszikkal, kecskével, báránnyal, de közelről megszemlélhetők a mangalica malacok, vagy a kisborjú és a fiatal csacsi is.

A Hortobágy legifjabb állatait mutatják be a hétvégén

Fotó: Hortobágyi Nonprofit Kft.

 

Mindkét nap két alkalommal, 11 és 14 órától madárgyűrűző-bemutatót is tartanak, a program során a gyűrűzőhelyek megtekintése után a madárvonulás-kutatás rejtelmeibe avatnak be a szakemberek, közben pedig kézből is megismertetnek a befogott madarakkal.

A lovak szerelmesei a Hortobágyi Csárdától menetrendszerűen közlekedő lovas kocsikon érkezhetnek a Mátai Ménesbe, ahol megmutatják az idén született kiscsikókat és mesélnek a ménes mindennapjairól. A központi és az anyakanca-istállóban meg is lehet simogatni a kis jövevényeket.

A programok mindkét nap 9 órától 16 óráig tartanak. További információk és a részletes program az esemény oldalán érhető el.