Horvátország a Gozsdu udvarban

Forrás: turizmus.com

 2019. március 25. 13:16

A Magyarország-Horvátország EB labdarúgó selejtező előtt néhány órával Budapest szívében mutatkozott be Horvátország és a horvát turizmus.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselete  március 24-én nagy érdeklődés közepette rendezte meg a horvát turizmust népszerűsítő programját a budapesti Gozsdu-udvarban. A rendezvényen részt vett Kolinda Grabar-Kitarovic, Horvátország elnöke

Ivana Herceg, a budapesti iroda igazgatója elmondta, hogy a focimeccs napjára szervezett pozitív és baráti szellemű, kötetlen találkozó azzal a szándékkal látott napvilágot, hogy Horvátország turisztikai brendjét íly módon is megerősítsék és megnöveljék annak láthatóságát a közösségi oldalakon.

A rendezvény végső célja az volt természetesen, hogy ezzel a látványos rendezvénnyel is minél több magyar turistát csábítsanak Horvátországba. A promóció keretein szervezett nyereményjátékon, melynek kiemelt partnerei voltak a Horvát Labdarúgó Szövetség, a Podravka, a Flixbus és a spliti Ultra festival, olyan értékes nyereményekért lehetett nevezni, mint: egy hosszú hétvége Horvátországban, Luka Modrić és Ivan Rakitić horvát válogatott játékosok által dedikált mezek, a spliti Ultra Music festival-ra szóló belépőjegyek, valamint Podravka ajándékcsomagok.

A kép közepén Kolinda Grabar-Kitarovic, Horvátország elnöke, balján Ivana Herceg, jobbján Kristjan Stanicic

Fotó: turizmus.com

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, hogy a Horvátországban hagyományosan jó vendégeknek tekintett magyarok az utóbbi években folyamatosan a 10 legnagyobb számban érkező nemzet között szerepelnek. Tavaly rekordszámú, mintegy 620 000 magyar látogatott el Horvátországba, akik 3,2 millió vendégéjszakát töltöttek el ott. Az eVisitor rendszerbe beérkező adatok szerint a magyarok idén is szép számban érkeznek Horvátországban.

Az igazgató hozzáfűzte, hogy az általa vezetett szervezet a jövőben igyekszik még inkább a horvát turisztikai marketing szolgálatába állítani a kiemelt sportrendezvényeket.

A budapesti promóciót számos közismert vendég, sportoló és Horvátország barátja tisztelte meg jelenlétével, többek között Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Kemény Dénes válogatott vízilabdázó, edző, háromszoros olimpiai bajnok kapitány, Märcz Tamás, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Davorin Štetner, a Horvát Autós és Gokart Szövetség elnöke.