Horvátországban és Szlovéniában is maradnak a korlátozások

Forrás: MTI

 2021. január 09. 10:55

Horvátországban nem változtattak a korábban meghozott intézkedéseken, Szlovéniában újra be kell zárni a síközpontokat, és antigén teszttel is lehetővé teszik a beutazást.

Horvátországban január végéig meghosszabbították a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat. Továbbra sem nyithatnak ki a kávézók, az éttermek, az edzőtermek és a sportközpontok, korlátozták az üzletek és a szállodák tevékenységét, valamint a rendezvényeken részt vevők maximális létszámát. Ezek a rendelkezések január 10-én jártak volna le. Horvátországban január 18-án kezdődik a második félév, arról azonban még nem született döntés, hogy a diákok visszatérhetnek-e az iskolapadokba vagy online oktatást vezetnek be.

A krvaveci síközpont Szlovéniában

Fotó: 123rf

A szlovén kormány újabb egy héttel meghosszabbította a korlátozásokat. Zárva maradnak az iskolák és ismét be kell zárni a síközpontokat, amelyek január 1-jétől kinyithattak. A tantermi oktatás csak a különleges szükségletekkel rendelkező gyermekek számára megengedett. Érvényben marad a lakhelyelhagyási és éjszakai kijárási tilalom. A sportolás pedig csak az élvonalbeli sportolók számára lesz elérhető.
Szombattól, hogy elkerülhető legyen a tíznapos karantén, gyors antigén tesztekkel is be lehet utazni az országba, ha ezt valamelyik európai uniós országban végezték el. Eddig csak 48 óránál nem régebbi PCR-teszt felmutatásával lehetett átlépni a határt.