Hová utazik a világ jövőre?

Forrás: turizmus.com

 2017. október 26. 10:34

A Lonely Planet szerkesztői nyilvánosságra hozták azoknak a városoknak, régióknak és országoknak a listáját, amelyek szerintük a jövő évi favoritjai lesznek. A lista szokás szerint tele van meglepetésekkel.
A 2018-as év favorit úti célja lesz Chile, mint ország és Sevilla, mint város  - legalábbis a Lonely Planet szerkesztői szerint. A spanyol történelmi település mögött igazi meglepetésként az évtizedekig elhanyagolt amerikai iparváros, Detroit következik. A dobogó harmadik fokán a kevéssé ismert ausztrál főváros, Canberra következik.


Az egyik jövő évi titkos favorit Sevilla. A város egyik kevéssé ismert látnivalója a Barqueta-híd

Fotó: [wikimedia / Byte Rider]

Chile után az országok kategóriájában Dél-Korea következik, amely a 2018-as olimpiai játékok helyszíne is, de kulturális és sporteseményei miatt is népszerű lett az utóbbi években.
A leginkább ajánlott városok között szerepel még Hamburg, a tajvani Kaoshiung, Antwerpen, az olaszországi Matera, a Puerto Rico-i San Juan, Guanajuato (Mexikó) és Oslo. Az országok rangsora Portugáliával, Dzsibutival, Új-Zélanddal, Máltával, Grúziával, Mauritius-szal, Kínával és Dél-Afrikával folytatódik.
A legjobb ár/érték arányú szolgáltatásokat kínáló városként Tallinn is szerepel a listán, az országok között mások mellett Észak-Írországra hívják fel a figyelmet. 

A tíz legjobb ár/érték arányú hely a Lonely Planet szerint 2018-ban:
1. Tallin
2. Lanzarote
3. Arizona
4. La Paz
5. Lengyelország
6. Essaouira, Marokkó
7. Egyesült Királyság
8. Baja California, Mexikó
9. Jacksonville, USA
10. Hunan, Kína