Hummuszfesztivál Manchesterben

Forrás: turizmus.com

 2018. február 27. 11:22

A Manchesterben tanuló közel-keleti diákok kezdeményezték, hogy rendezzenek kedvencüknek egy ütős vásári forgatagot.

Szinte nincs olyan jellegzetes nemzeti étele a világnak, amely köré ne szerveztek volna már fesztivált. Így történt ez a hummusszal is, amely az utóbbi évtizedben szinte nemzetközi streetfood mártogatós, vagy akár gyorséttermi csemegévé vált. Sokak szerint a legjobb, amit ki lehet hozni a csicseriborsóból, az a hummusz. Ezért tartották fontosnak a manchesteri egyetem libanoni hallgatói, hogy március 1-én megszervezzék ezt a fesztivált.

Igaz, hogy az ünnepség csak egynapos – egyelőre –, viszont a szervezők megígérték, hogy olyan sokféle csicseriborsós kencével rukkolnak elő, ahánnyal csak tudnak. A libanoni diákok szövetségének elnöke szerint a brit üzletekben készétel formájában kapható fogás minősége kívánnivalót hagy maga után: az ízeket nem találták igazán  autentikusnak a Libanonból vagy más közel-keleti országból érkezők.

Az üzletekben kapható hummusz nem mindig autentikus

Fotó: shutterstock.com

A március elsejei csicseriborsós buliból hagyományt szeretnének csinálni az angol városban tanuló diákok, de már az idén is várható, hogy a szigetország számos településéről érkeznek Manchesterbe közel-keletiek, meg persze a helybéliek, hogy egy "igazit" tunkolhassanak.

Ez nem az első alkalom, hogy ilyen lelkesen ünnepelik ezt az egyszerű, pillanatok alatt előállítható ételt, amelyet az izraeliek is a magukénak tartanak. Hummuszfesztivált a világ számos országában tartanak, például Berlinben, rendszerint augusztusban.