Huncastle – Várak és Kastélyok V. Nemzetközi Konferencia Tatán

Forrás: turizmus.com

 2022. november 08. 11:57

Tatán, a felújított Esterházy-kastélyban rendezi meg 2022. november 23-24. között a Huncastle – Várak és Kastélyok V. Nemzetközi Konferenciát az Edutus Egyetem. Az esemény ingyenesen látogatható.

A Huncastle-konferenciasorozattal az Edutus Egyetem egy hazai és nemzetközi szinten egyedülálló tudásbázis-építést végez, ami hazai vár- és kastélyturizmusunk folyamatos fejlesztésének alapját teremti meg - derül ki az egyetem közleményéből.

A Huncastle-konferencia kiemelt témakörei közé tartozik turisztikai funkciót is betöltő váraink, kastélyaink, nemesi kúriáink értékteremtésének, szolgáltatásainak, valamint szolgáltatásaik minőségének és fejlesztési lehetőségeinek a vizsgálata, ami ezen történelmi létesítmények gazdasági versenyképességének növeléséhez nélkülözhetetlen.

A konferencia további fontos kérdését jelenti, hogy milyen formában járulhatnak hozzá váraink, kastélyaink és kúriáink a rurális térségek fejlesztéséhez.

A konferencia helyszíne, a megújult tatai Esterházy-kastély

Fotó: Edutus Egyetem

A 2022-es Huncastle-konferencián a katonai hagyományőrzés turizmusban betöltött szerepe is kiemelt figyelmet kap.

A sikeresen adaptálható nemzetközi jó gyakorlatok kutatásában ezúttal is nagy segítséget nyújtanak a külföldi vendégelőadók: a Huncastle-konferenciasorozat 2022-es vendégországa Csehország.
Acseh vendégek előadásait a tradicionális lengyel- magyar barátság mellett a V4-es országok együttműködésében rejlő óriási gazdasági- turisztikai potenciál is különösen időszerűvé teszi.

Ezen a linken keresztül lehet regisztrálni: https://www.edutus.hu/online-jelentkezes/huncastle-2022/

Itt talál további információkat az eseményről: https://www.edutus.hu/cikk/huncastle-2022-varak-es-kastelyok-nemzetkozi-konferencia/