Hungary is trendy and Budapest is hot

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. június 26. 14:21

Június 10-én a New York-i magyar főkonzulátuson a legfontosabb amerikai szakmai szövetségek vezetőinek, az utazási szakma döntéshozóinak, valamint turisztikai szakújságíróknak mutatták be Magyarország turisztikai sokszínűségét.

A Magyar Turizmus Zrt. és a Balassi Intézet által szervezett Hungary Tourism Day – Hungary is trendy and Budapest is hot címet viselő – szakmai rendezvény a múlt héten zárult Northside Fesztivál programjába illeszkedett.

 

A szervezők Magyarország klasszikus értékeinek bemutatása mellett az 1980 után született új generációnak is ötleteket kívántak adni, miért érdemes felkeresni Magyarországot. A fórumon 85 meghívott vett részt. A szakmai szövetségek vezetői és a legnagyobb Magyarországra utaztatók (Tauck, Trafalgar, Goway, ProTravel, Fischer Travel, Tzell, Frosch) döntéshozói mellett a turisztikai szaksajtó képviselői és neves utazási bloggerek is megjelentek. A kulcspartnereket Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul fogadta a nagyköveti rezidencián. A nagyköveti köszöntőt Terry Dale, az Amerikai Utazásszervezők Szövetségének elnökének, (USTOA) és Mark Meader-nek, az Amerikai Utazási Irodák Szövetsége (ASTA) alelnökének előadása követte. Mindkét szakmai vezető felhívta a figyelmet Magyarország, mint desztináció kiváló adottságaira. Magyarországot Fekete Magdolna, az MT Zrt. New York-i képviseletének vezetője mutatta be, aki egyúttal a rendezvény moderátoraként is szerepelt. A képviseleti prezentációban kiemelt szerepet kapott a gasztronómia, az egészségturizmus, valamint a kultúra. A bemutató során hangsúlyozta: az ország mindenkinek kiváló úti cél.

Budapest, mint fő termék mellett felhívta a figyelmet a régiók kínálatára is. Langer Katalin, a Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi és kongresszusi igazgatója több szakmai tárgyalást is folytatott a jövőben tervezendő amerikai on- és offline media  kampányokra vonatkozóan, valamint  a magyar intézmények amerikai jelenlétének megerősítéséről is egyeztetett Dr. Kumin Ferenc főkonzullal.

A szakmai előadásokat Linda Fischer Memory Book című könyvének bemutatója színesítette. Az amerikai írónő megosztotta a közönséggel: magyarországi élményei felülmúlták elképzelését hazánkról. Magyarul tanul, és könyvével hazánk kulturális nagykövete lett. Az írónő célja könyve megjelentetésével, hogy legkedvesebb utazási célországát, Magyarországot minél több fórumon mutassa be. A szerző elsőként New York ikonikus zsidó kulturális központjában, a 92nd street Y-ban mutatta be elkészült művét. Az MT Zrt. ezzel az intézménnyel is együttműködést készít elő, melynek eredményeképpen az MT Zrt. a 92Y, a Czech Tourism New York-i képviselete, a tematikus zsidó médiumok és TV csatornák, illetve a New York Times médiatámogatásával építészeti túrákat szervezne a két országba, amely számos zsidó vonatkozású építészeti örökséggel bír.