Hűségutalványokat ad Zalakaros az átfoglaló vendégeknek

Forrás: turizmus.com

 2020. április 22. 17:22

A zalakarosi szolgáltatók hűségutalványokat bocsátottak ki azon vendégek számára, akik foglalásuk lemondása helyett más időpontra foglalnak át.

A koronavírus-járvány hatásai Zalakarost sem kímélik, rendkívüli következményeit még nem tudják pontosan felbecsülni a fürdővárosban. A 2018-as rekordév után 2019-ben további 5%-kal növekedett Zalakaroson a kereskedelmi vendégéjszakák száma, és 2020-ban minden bizonnyal újabb rekordév következhetett volna, hiszen az év első két hónapjában 40%-kal több kereskedelmi vendégéjszakát regisztráltak a városban, mint az előző év azonos időszakában.

A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. a zalakarosi szálláshelyekkel és a térségi szolgáltatókkal összefogva hűségutalványokat bocsátott ki azon vendégek számára, akik  foglalásuk lemondása helyett más időpontra foglalnak át.

A kezdeményezéssel a szolgáltatók és a vendégek is nyernek

Fotó: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

„Néhány szálláshelynek már az is nagy segítség lehet, ha a vendégek nem lemondják a foglalásukat, hanem átfoglalják egy későbbi időszakra” – mondta el Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere.

Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere szerint városi szinten is szerették volna támogatni a #nemonddleaszállásod kampányt. „Szeretném hangsúlyozni, ha a lámpa zöldre vált, mi itt leszünk! – fogalmazott az alpolgármester.

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint win-win helyzetet szeretnének teremteni az átfoglaló vendégek és a szálláshelyek, valamint a térségi szolgáltatók között. A kezdeményezés lényegében egy loyalty program, a 2021. június 30-ig felhasználható bónok a desztináció látnivalóihoz, éttermeihez és szolgáltatóihoz tartalmaznak különböző többletszolgáltatásokat, upgradeket. A hűségutalványokat közvetlenül a kezdeményezésben részt vevő zalakarosi szálláshelyektől igényelhetik a vendégek. A sorszámozott utalványokat a turisztikai kft. készítette el, és a Tourinform-iroda közreműködésével juttatja el a szállodák és a magánszálláshelyek részére.

A kezdeményezésben résztvevő szálláshelyek és a mintautalvány itt tekinthetők meg.