Húsvét a Familyparkban

Forrás: turizmus.com

 2017. március 30. 17:04

A Familyparkban húsvétkor sem áll meg az élet, sőt. Különfélemeglepetésekkel várják a gyerekeket.

Lesznek gólyalábasok, lufihajtogatás és a parkot átszelő rejtvény-ralli (csak német nyelven). Minden gyerek ajándékot kap, és egy nyereményjátékon vehet részt.

„Beszállás!" – májustól egyre gyakrabban hangzik fel ez a felhívás a XIX. századi stílusban épült pályaudvaron. Nosztalgiagőzös húzza az erdei gyorsvonatot (Waldexpress), amelyen utazva a vendégek a változatos tájban gyönyörködhetnek. Útközben elhaladnak a vadőr háza, egy hódvár és kisebb-nagyobb erdei állatok mellett. Fantasztikus családi utazás erdőn-mezőn át.

A kakasvadászat (Gockeljagd) is sok új élményt ígér. Az óriáskakast meglovagolva vágtatunk el a motorkerékpáron ülő hóbortos nagyi mellett a traktorbeállóként is szolgáló pajtán és a tyúkólon keresztül, mindenhol vidám állatsereglet köszönt minket.

2017-ben a park újabb mászórészlegekkel bővült. Igazán különleges élményt nyújt az állatsimogatónál található Kecskekényeztető (Ziegengaudi). A 2016-ban kialakított 8 méter magas, sziklás lejtőn a kecskék kedvük szerint ide-oda ugrándozhatnak. Idén a látogatók is kapnak egy párhuzamosan futó ösvényt, amelyen követhetik és etethetik is kedvenceiket.

A Kalandsziget tematikus részlegen magasodik a komor hangulatot árasztó Halálfejes torony (Totenkopfturm) – ettől aztán minden kiskalóz szíve szaporábban kezd verni! A bátrabbak akár 8 méter magasra is felmászhatnak, hogy ily módon védjék meg tornyukat a betolakodókkal szemben.