Húsvét a kismartoni Esterházy kastélyban és Fraknó várában

Forrás: turizmus.com

 2015. március 06. 11:14

A húsvéti ünnepek alatt a kismartoni Esterházy kastély és a fraknói vár ismét érdekes programokkal várja a gyerekeket és a felnőtteket.

Az ifjú vendégek megtudhatják, hogyan ünnepelték hajdanán a hercegi udvarban a húsvétot, maguk is barkácsolhatnak és – természetesen – tojásokat is kereshetnek.

Március 31. és április 3. között felfedezőútra indulhatnak az ide érkezők a fraknói vár izgalmas kincseskamrájába, ahol óriási húsvéti tojások, sárkányok és egyszarvúak rejtőznek. A gyerekek közben mesét hallgathatnak, és maguk is készítenek húsvéti nyulat vagy tojást. A szervezők a 4-10. év közötti korosztálynak ajánlják a programokat.

Hova rejtette el a húsvéti nyuszi a tojásokat? Talán a kastélyparkban? Egy izgalmas húsvéti tárlatvezetés során minden titokra fény derül a kismartoni kastélyban. A vendégek megtudhatják, hogyan ünnepelték annak idején a hercegi udvarban a húsvétot, milyen játékokat játszottak a gyerekek, és mi került az ünnepi asztalra. Az április 4-i programot izgalmas tojáskeresés zárja le.

Erre a rendezvényre elsősorban a 6-10 év körüli gyermekeke, illetve kísérőiket várják. A vezetés időtartama 75 perc Előzetes bejelentkezés szükséges, és érdemes rákattintani indulás előtt az www.esterhazy.at honlapra.