Húsvét Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2015. március 31. 16:01

Miskolcon a húsvéti programsorozat már Nagypénteken elkezdődik a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút különleges vonatozásával, a Piris Tojás Expresszel, amely a mahócai szárnyvonalon közlekedik.

Andókúton Erdész Nyuszi meglepetése várja majd a kicsiket és nagyokat, míg a Mahócáig utazókat egyéni kikapcsolódásra invitáljuk. Andókútról a résztvevők szintén különvonattal térhetnek majd vissza Csanyik-Erdei Iskola állomásra, ahol rövid séta után a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola területén folytatódik a program a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásokkal.

A Herman Ottó Múzeum idén húsvétkor látogatói kérésének eleget téve nyitva tart és színes programmal, valamint húsvéti játékkal kedveskedik a kiállításlátogató közönségnek. Tojásfestés, mégpedig dínótojás-festés várja április 5-én, vasárnap 10-18 óráig a gyerekeket a "Pannon-tenger Múzeumban". Aki részt vesz a dinoszaurusztojások kifestésében, annak kedvezményes jegyet biztosít a múzeum a 2015 végén nyíló Dínók Földjén – MezoZOOikum című időszaki kiállítás megtekintésére.

A Nyuszi is múzeumba megy... című játékban valamennyi nyitva tartó kiállítóhely, így Pannon-tenger Múzeum, a Képtár, a  Papszeri öreg épület, a Miskolci Galéria Rákóczi-háza, a Színészmúzeum és a Herman Ottó Emlékház is részt vesz. A játék szerint néhány kiállítás annyira megtetszett a húsvéti nyuszinak, hogy elbújt benne és otthagyott egy-egy húsvéti tojást. Jutalmat kapnak azok a látogatók, akik megtalálják a tojásokat, erről fotót készítenek és elküldik a múzeum által megadott e-mail címekre, vagy saját Facebook oldalukra feltöltve megosztják azt a Herman Ottó Múzeum oldalán.  Az egyik kiállításban a nyuszi is elidőzött, aki megtalálja a tapsifülest és a vele készült közös fotót elküldi, vagy feltölti és megosztja, szintén ajándékot kap.  A gyerekeknek külön meglepetésként igazi csokoládétojásokat is elrejtenek a rendezők a kiállításokban!

Érdemes kihasználni a kedvezményes hétvégét, hiszen most a múzeum valamennyi kiállítóhelyére érvényesen mindkét napon, tehát szombaton és vasárnap akár ingyenesen is meg lehet nézni a tárlatokat! A kedvezményekről a www.hermuz.hu és a www.miskolcigaleria.hu oldalakon, vagy a kiállítóhelyeken kifüggesztett táblákon lehet tájékozódni.

Mindeközben a Diósgyőri Várban április 4-én indul az első éjszakai vártúra, amely innentől minden szombat este megrendezésre kerül. Találkozó 18.45-kor! Húsvét vasárnap délelőtt 10 órától tojásfestés, nyuszi simogató, kézműves játszóház, népi játszópark, kézműves termékek vására várja a vendégeket, de lesznek kóbor lovag bemutatók és koncertek is.