Huszárok részvételével nyílt meg a "magyar hónap" programsorozat Pekingben

Forrás: turizmus.com

 2015. március 15. 18:32

Magyar huszárokat és néptáncosokat, magyar ételkülönlegességeket és borokat vonultatott fel pénteken Pekingben a magyar nagykövetség és a kulturális intézet, valamint a patinás Minzu szálloda, amely egy hónapon át számos, Magyarországot bemutató rendezvény belvárosi helyszíne lesz.

A Magyar rapszódia elnevezésű programsorozat vázát a gasztronómia, a magyar konyhaművészet és borkultúra hétköznapi bemutatása képezi. A Peking központi sugárútján, a Csanganon fekvő szálloda éttermének konyhájában Ruprecht László mesterszakács jóvoltából állnak majd össze a hamisítatlan magyar ízek.

Szojka Szilvia ügyvivő köszöntőjében úgy fogalmazott, a lehetőséget kihasználva a magyar külképviselet úgy gondolta, jó alkalom kínálkozik Magyarország bemutatkozására, a magyar gazdaság, a tudomány, az élelmiszeripar, a turisztika és az oktatás témáiban beszélgetésekre, szimpóziumok rendezésére.

Miközben a szálloda egy részének sarkában magyar filmeket vetítenek majd, tematikus programok, foglalkozások lesznek gyerekeknek, az emeleti konferenciatermekben befektetői fórumot szerveznek vagy a letelepedési célú államkötvényekkel kapcsolatos ismertető előadások hangzanak majd el.

A Magyar Turizmus Zrt. pekingi képviselete többek közt a Magyarországot megjárt kínaiak élménybeszámolóival igyekszik majd hitelesen bemutatni hazánk látnivalóit. Mindezek mellett előadások, kiállítások lesznek majd a magyar történelemről, kultúráról és a magyar oktatásról is. Nem utolsó sorban azért, hogy kedvet keltsenek a magyar egyetemeken való továbbtanuláshoz.

A rendkívül igényesen, ízlésesen berendezett étteremben magyarországi poszterekkel, a magyar trikolor színeivel fogadták a pénteki rendezvény résztvevőit, köztük a többtucat kínai újságírót, riportert. A házigazdák közül ott voltak a Minzu szállodát üzemeltető csoport képviselői, így a cég elnök-vezérigazgatója, Csang Zsuj-kang, valamint az eseménysorozatért felelős diplomaták. Magyarországról eljött Gál Helga sommelier, akit a magyar bor nagyköveteként mutattak be, és aki a fogások között az éppen aktuálisan sorra következő borokat ismertette.

Teljes díszben ott feszítettek a népszerű magyar huszárok, Pénzes Gábor és Székely Tibor, akiket sokan megörökítettek a fényképezőgépeikkel és nagy tapsot kapott Strack Orsolya néptáncpedagógus és Szabó Szilárd néptánc oktató koreográfus is, akik páros táncot mutattak be.