Húszezer fős rendezvénycsarnok épül Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. február 01. 14:06

2024-re készül el és húszezer látogató befogadására lesz alkalmas az osztrák főváros új, többfunkciós rendezvénycsarnoka. A Wien Holding-Arena Bécs 3. kerületében épül fel 250 millió euróból.

Nyugdíjba küldi az osztrák főváros a magyarok körében is ismert koncert- és rendezvénycsarnokát, a Stadthallét. A 60-as évekből származó épület ugyanis felújításra szorul és már nem igazán felel meg a modern rendezvényszervezés elvárásainak. A jövőben, a modernizálást követően, kisebb kulturális és sportrendezvényeknek ad otthont, illetve a tömegsportot szolgálja majd.

A hatalmas tömegeket vonzó koncerteket, szórakoztató- és showműsorokat valamint sportrendezvényeket 2024-től egy új, húszezer fős multifunkcionális csarnokban tartják majd. Az egyelőre Wien Holding-Arena munkanéven emlegetett rendezvényközpont helyét a napokban választotta ki egy szakmai zsűri: Bécs 3. kerületében, Neu Marxban építik fel egy 45 ezer négyzetméteres területen.

A Marx Halle már bejáratott rendezvényhelyszín. Ennek közelében építik fel a Wien Holding-Arénát

Fotó: Eurocomm-PR / Regina Hügli

A telek Bécs város tulajdonában van, és kétfordulós eljárás keretében választották ki. Először a tíz lehetséges helyszínt tartalmazó listát szűkítette le a szakértőkből álló zsűri háromra, majd a versenyben maradó Dusika-Stadiont, Donaufeldet és Neu Marxot értékelték olyan szempontok szerint mint a közlekedés, a környezet, a tulajdoni viszonyok és a megvalósíthatóság.

Az új rendezvénycsarnokra 2019 második felében írják ki a tervpályázatot és a szükséges engedélyek beszerzése után várhatóan 2021-ben kezdik el építeni. Az első koncerteket 2024-ben tarthatják itt. A beruházás volumene – 2019-es árakon számolva – maximum 250 millió euró lehet. A város évi 130 rendezvénnyel és mintegy egymillió látogatóval számol. Céljuk, hogy az új létesítmény bekerüljön Európa három legfelkapottabb rendezvényhelyszíne közé.