Húzóágazattá kezd válni a turizmus Szegeden

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 03. 11:38

Kezdenek kialakulni a gasztroutcák, és már a bulinegyed sem hiányzik Szegedről. A legtöbb hely úgy is tele van, hogy az egyetemisták még nem érkeztek meg a városba.

Újabban a már meglévő szórakozóhelyek tőszomszédságában nyitnak új kávézót, éttermet, esetleg sörözőt Szegeden. Míg korábban igyekeztek minél messzebb menni a konkurenciától a vendéglátósok, addig most inkább a másik tőszomszédságában nyitnak új helyet. Ez annak a jele, hogy

van fizetőképes kereslet a városban, így nyári estéken teltházzal üzemelnek az egymás mellett sorakozó szórakozóhelyek,

kicsit úgy, mint Budapesten a Ráday utcában.

Ilyen lett például a Kölcsey utca, amelyen csak az idén legalább négy új hely nyílt. Ha a Magyar Ede tér felől elindulunk a Kelemen László utca felé, akkor kilenc különböző profilú hellyel találkozhatunk. Ez a szegedi Belváros egyik legrövidebb utcája, ám közel van mind a Kárász utcához, mind a Dugonics térhez, mind a Dóm térhez, ezért turisták előszeretettel sétálgatnak itt – említ néhány kedvelt helyet a szeged.hu.

A különböző specialitást kínáló helyek jól megférnek egymás mellett Szegeden

Fotó: szeged.hu

Igazi gasztroutcává fejlődött az utóbbi években az Oskola utca is, ahol szintén nagy a választék, az itt fellelhető kilenc vendéglátóhely között van hamburgerező, cukrászda, pizzéria, török specialitásokat kínáló étterem, klasszikus vendéglő és a reformkonyha is.

Az egyetemi és középiskolás diákság szórakozásának központja a bulinegyed. Ez a rész a Hősök kapujától indul, a Vitéz utcánál csatlakozik azokhoz a pizzériákhoz, kifőzdékhez, olcsóbb menzákhoz, borozókhoz, sörözőkhöz, melyek kifejezetten az egyetemisták igényeihez igazodtak.

A legtöbb hely úgy is tele van, hogy az egyetemisták még nem érkeztek meg a városba.

Ez is mutatja, hogy egyre több a turista Szegeden. A város rendre ott szerepel a legkedveltebb magyar városok között. A Balatontipp.hu 2018 vendégforgalmát elemző toplistája szerint Szeged az üzleti célú egyéb szálláshelyekkel együtt számított vendégéjszakák száma alapján a 11. legnépszerűbb magyar úti cél.

Kapcsolódó cikkek