Ia Ora na, Hajdószoboszló! – Megnyitott a strandfürdő prémium zónája

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2021. június 19. 12:05

Pénteken délelőtt hivatalosan megnyitották a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. strandfürdőjének Prémium Zónáját, s mivel a szervezők az ünnepség alaphangjaként a három tematikus rész közül a tahitit választották: Ia Ora na (Jó napot) Hajdószoboszló!

A vendégeket elsőként Bodor Sándor országgyűlési képviselő, foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár üdvözölte, aki többek között elmondta Hajdószoboszlón hosszú ideje úgy gondolják, ha meleg van és jönnek a vendégek, akkor baj nem lehet. Másfél éve viszont a pandémiával mégis beütött a baj. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány támogatásának köszönhetően a strandfürdő alkalmazottai közül 406 millió forintos támogatással 723-an megőrizhették munkahelyüket.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója kiemelte, hogy Magyarországon sok ezer turisztikai fejlesztés valósul meg, a Kisfaludy Turisztika Fejlesztési Programmal pedig fő cél megújítani a turisztikai kínálatot, „minőségi, komplex turisztikai desztinációkat kínálni”.

hajduszoboszlo

Június 18-án átadták a a 3,48 milliárd forintból megvalósult prémium zónát

Fotó: Irházi János/Turizmus.com

Megjegyezte, hogy a tapasztalatok szerint a vendégek körében trend, hogy egyre későbben foglalnak szálláshelyet, nem véletlen, hogy az ügynökség kampányfilmek, más kültéri reklámok bevetésével népszerűsíti a belföldi turizmust. Statisztikát idézve elmondta, Hajdúszoboszlón a nyári hónapokra az előfoglalások száma alapján eddig 45 ezer személy 227 ezer vendégéjszakát foglalt le, akiknek 89 százaléka belföldi, őket követik a lengyel, román és szlovák állampolgárok.

Ezt követően Czeglédi Gyula polgármester, a fürdő korábbi igazgatója, miután felidézte, hogy a '90-es évek végén milyen lerobbant rozsdaövezetben kezdődött a megújulás és a bővítés, kitért az elkövetkező időszakban várható fejlesztésekre.

hajduszoboszlo

A prémium zónában 3 tematikus medencecsoport található: Plitvice, Amazonas és Tahiti

Fotó: Irházi János/Turizmus.com

Elmondta, egyik fő céljuk, hogy Hajdúszoboszlón a jól jövedelmező konferencia-turizmus is lábra kapjon. Ennek egyetlen akadálya, hogy hiányzik egy legalább kétezer személy befogadására alkalmas konferenciaterem, ám ennek az építése 2022 tavaszán megkezdődhet. Jelezte, hogy az Aqua-Palace fedett csúszdapark felújítási tervei is rendelkezésre állnak, a munkálatok megkezdéséhez már csak a forrásokat kell biztosítani.

hajduszoboszlo

A tematikus Prémium Zóna élményövezet 2,5 hektáron terül el, a medencék teljes vízfelülete 2564 négyzetméter

Fotó: Irházi János/Turizmus.com

Biztos viszont, hogy ősszel rajtol a szállodasornak is nevezett Mátyás király sétány újjáépítése.

A polgármester kiemelte, mennyire jó recept a fejlesztésekhez, ha az állam, az önkormányzat és a vállalkozások „összeadják erejüket”. Nem véletlen, hogy az elmúlt években sikerült, többek között 334 szálláshelyet megújítani Hajdúszoboszlón.

Mielőtt Dudás Róbert, a kivitelező Magyar Mélyépítő kft. ügyvezetője a műszaki információkat osztotta volna meg, Kircsi Lajos, a Hungarospa Hajdószoboszlói Zrt. vezérigazgatója a 3,48 milliárd forintos projekt megvalósításait ismertette.

hajduszoboszlo

A Tahiti Medencéket a hullámmedencéért, a vízi bárért és a pezsgőágyakért érdemes felkeresni

Fotó: Irházi János/Turizmus.com

A tematikus Prémium Zóna élményövezet 2,5 hektáron terül el, a medencék teljes vízfelülete 2564 négyzetméter. A családbarát környezetben három tematikus övezetet alakítottak ki: a Plitvice Medencecsoport fő attrakciója a vízesésfal, az amfiteátrum terasz, a három fürdőmedence. A Tahiti Medencéket a hullámmedencéért, a vízi bárért és nem utolsó sorban a két élménymedencében lévő 48 pezsgőágyért érdemes felkeresni.

Az Amazonas Medencecsoport fő attrakciója kétségtelenül a jakuzzi galéria a kilenc darab, egyenként öt férőhelyes pezsgőmedencével. Mindezeket a földszinten hangulatos étterem egészíti ki.

hajduszoboszlo

Az Amazonas Medencecsoport fő attrakciója a jakuzzi galéria

Fotó:  Irházi János/Turizmus.com

A beszédek elhangzását követően a református, a római katolikus és a görög katolikus egyház képviselői megszentelték, megáldották a létesítményt, majd meglepetésként az egyik medencében – természetesen csak bokáig érő vízben – hula-táncosok produkciója színesítette az ünnepséget.

hajduszoboszlo

A megnyitó tahiti hangulatban telt, a résztvevőket hula-táncosok szórakoztatták

Fotó: Irházi János/Turizmus.com

A Prémium Zóna a strandfürdő belépő és a kiegészítő jegy megvásárlásával látogatható. A június 19-én keződött próbaüzem ideje alatt hétköznap (nyitva tartás 10.00-16.00) a kiegészítő jegy 2.000 Ft., szombat-vasárnap (10.00-18.00) 2.600 Ft. A próbaüzemet követően az egész napos belépőjegy 3.500 Ft lesz.