IBUSZ study tour Salalah-ban

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. január 03. 15:19

Beduin zenekar, rózsasziromeső, csúszdapark, tömjén, delfinles, fehér homokos tengerpart - ízelítő Omán turisztikai kínálatából.

47 fő értékesítővel vágott neki december közepén az utazásszervező, hogy élőben is bemutassa árualapját és a fakultatív kirándulásainak nagy részét, valamint lehetőséget biztosítson partnereinek, hogy felfedezhessék Omán fehér homokos tengerpartját, és kipróbálhassák a Hawana komplexum pazar szolgáltatásait.

A közvetlen charterjárat közel hatórás repülőút után érkezett meg Salalah-ba, ahol a napsütés és a kellemes meleg azonnal felderítette a csapatot. A Fanar Beach hotelbe érkezve a beduin zenekar köszöntője és a rózsasziromeső pedig el is feledtette az utazás és a hajnali kelés fáradalmait mindenkivel.  Az első napon a komplexumban található szállásokat (Fanar Beach, Rotana Resort, Juweira Luxury Boutique Hotel) és a csúszdaparkot mutatták be egy részletes és mindenre kiterjedő prezentáció után.

Második napon félnapos Salalah városnézés következett, többek között a Sultan Qaboos nagymecset és az Al Husn piac megtekintésével Utóbbi igen nagy sikert aratott azok körében, akik tömjént és helyi kézműves termékeket szerettek volna vásárolni. Az Al Beled archeológiai parkban egy különleges múzeum található, ahol sok érdekességet megtudhattak a tömjénről, annak szállításáról és a tömjénkereskedelem egykori útvonalairól. A kirándulás útvonalába eső hoteleket is meglátogatták az értékesítő kollégák (Crown Plaza és Millennium Hotel). A nap zárása pedig a Mall Shopping Centerben végződött. A bevásárlóközpont egy modern, tiszta, minden igényt kielégítő lehetőség a vásárlás szerelmeseinek.

A sivatagi kirándulás a csapat nagy kedvence lett

Fotó: IBUSZ

A következő kirándulás alkalmával ellátogattak a masszív erődjéről és romos házairól ismert tengerparti Mirbat városába és az igen szép mecsettel büszkélkedő bájos halászfalu, Taqah városába. A halpiacon lehetőség volt a kifogott fehér cápákkal is fotózkodni, ami sokaknak maradandó élményt nyújtott.  Az Alila Hinu Bay Hotel a természet közelsége és a táj érintetlensége miatt igencsak elnyerte a csapat tetszését.

A harmadik fakultatív kirándulásra 12 darab jeeppel vágtak neki a résztvevők. A sivatag, a varázslatos naplemente, a beduin falu és az ott elfogyasztott vacsora miatt egyöntetűen a csapat legnagyobb kedvence lett ez a kirándulás. A hátralévő napokban már a pihenésé volt a főszerep. Mindenki kipróbálhatta a szállodák sokrétű szolgáltatásait, és lehetőség volt delfinlesre, kerékpározásra, sportolásra is.

Az utazásszervező úgy alakította a programot, hogy minden este más éttermet próbálhattak ki a részvevők, és megbizonyosodhattak a komplexum lenyűgöző gasztronómiai szolgáltatásairól. A hét zárása a tengerparti vacsora volt, ahol élőzene közben a studyn résztvevő urak egy tánccal kedveskedtek a kolléganőknek, a szálloda pedig pezsgős lampioneregetéssel kápráztatta el a résztvevőket.

(X)