IBUSZ tanulmányút a török Riviérán

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. június 02. 17:02

Május 16-án az IBUSZ csoportja elutazott nyolcnapos tanulmányútra a török Riviérára, ahol már áprilisban elindult a 2023-as nyári szezon. Az utazásszervező negyven értékesítőnek mutatta be a török Riviéra szállodáit Alanyától kezdve Sidén keresztül Belekig.

A tanulmányút résztvevői

Fotó: IBUSZ

Az antalyai repülőtéren az IBUSZ nagy tapasztalattal rendelkező helyi idegenvezetője fogadta a csoportot, aki egész héten át segítette az értékesítők tudásának bővítését a török Riviéra történelmi és természeti kincseinek bemutatásával.

A következő napokban számos hotelt látogattak meg Alanyában, Sidében és Belekben, amelyek kivétel nélkül a legjobb szállodai szolgáltatásokkal készülnek idén is az ott nyaralók számára, többnyire all inclusive vagy ultra all inclusive ellátással. A meglátogatott szálláshelyek mind színvonalban, mind árkategóriában széles skálán mozogtak, kiemelt hangsúlyt fektetve az IBUSZ kizárólagos szállodaportfóliójára, valamint a hagyományosabbak mellett néhány igazi szállodaegyéniségre.Az IBUSZ kínálatában immáron 170 törökországi szálloda foglalható, amelyek közül a legmagasabb színvonalúakhoz az utazásszervező díjmentes VIP-szolgáltatáscsomagot is biztosít. A VIP-csomag tartalmazza Budapesten az elsőbbségi becsekkolást, a járaton oda-visszaúton a szabad ülőhelyválasztást (beleértve a nagyobb lábterű helyeket is), valamint a fedélzeti ellátást, a helyszínen pedig privát transzfert. A VIP-szervizt tartalmazó ajánlatok az IBUSZ weboldalán VIP-logóval kerültek megjelölésre.

Törökországban mindennek csak a képzelet szabhat határokat: a széles körű kínálatnak és az egyediségre törekvő üdülőkomplexumoknak köszönhetően a nyaralás kiválóan személyre is szabható.

A hotellátogatások során a csoport láthatta a Riviéra legszebb szállodai parkját, az egyik legnagyobb, csaknem tízezer négyzetméteres medencéjét, de „maldív strandon”, számtalan csúszdaparkban és állatkertben is jártak a kollégák. Az alapkategóriától a már elképzelhetetlen luxusig megtalálható itt minden, nem csupán mediterrán, de zen hangulatú szállodát is találunk, és ha arra vágyunk, akár Michelin-csillagos séf is főz ránk.

A csoport a tengerparttól távolabb eső, de kiváló ár-érték arányú szálláshelyeket is meglátogatott, amelyek esetében a kényelmet a folyamatosan közlekedő, díjmentes shuttle járatok, illetve az all inclusive ellátás keretein belül igénybe vehető tengerparti snackbárok biztosítják.

A kint töltött egy hét alatt a kollégák három hotel vendégszeretetét is élvezhették. Alanyai tartózkodásuk alatt a három luxuskomplexumot felvonultató Granada Luxury lánc okurcalari tagjában kerültek elszállásolásra. Az ötcsillagos Granada Luxury Okurcalar Hotel egykor sziklaperemmel szegélyezett partszakaszát mára megtisztították, most a vendégek egy homokos, Kék Zászló díjjal kitüntetett strandot élvezhetnek. A hotel modern, impozáns külső megjelenésének, gyönyörű belső tereinek, széles körű szolgáltatásainak és kiváló konyhájának köszönhetően megnyitása óta is töretlen népszerűségnek örvend.

Granada Luxury Okurcalar Hotel

Fotó: IBUSZ

A csoport a 2023-ban megnyílt, vadonatúj, ötcsillagos Side Stella Elite Hotelben is eltöltött két éjszakát. A kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogadó luxus butikhotel Side régió legkeresettebb üdülőhelyén, Kumköyön található, ahol széles, finomhomokos és lassan mélyülő tengerpart várja a nyaralókat. Emellett a szállodából kilépve hosszú bazársorokon válogathatunk a helyi portékák között, így karnyújtásnyira elérhető minden, amire egy nyaralás alatt vágyunk.

A kizárólag az IBUSZ kínálatában szereplő Side Stella Elite Hotelben a legújabb trendek szerint berendezett, tükör LED tévével felszerelt szobák, magas minőségű étel- és italválaszték, valamint eredeti Schiller kávézó várja a vendégeket.

Side Stella Elite Hotel szobáit a legújabb trendeknek megfelelően rendezték be

Fotó: IBUSZ

A kollégák végül a tradicionális török stílusban megalkotott, beleki deluxe klubhotelben, a szintén ötcsillagos Güral Premier Belek Hotelben szálltak meg. A hotel a csoport nagy kedvencévé vált, köszönhetően híresen ínyenc konyhájának, kényelmes szobáinak, fantasztikus animációs programjainak, csodás, zöldellő kertjének és homokos tengerpartjának.

A komplexum 130 ezer négyzetméteres, fenyvesekkel körülölelt területen található, dús, mediterrán növényzet és a tenger varázslatos kékje nyugodt környezetet biztosít a pihenéshez. A szálloda grandiózus, 15 ezer négyzetméteren elterülő aquaparkjáért – amelyet 2023-ban ismét felújítottak és kibővítettek – minden vízimádó rajongani fog, még a felnőttek is újraélhetik gyermekkorukat!

A komplexum az elvonuláshoz és a családi nyaraláshoz egyaránt kiváló körülményeket biztosít; nagyméretű, gardróbszobával is praktikusan felszerelt családi szobák gondoskodnak a gyermekesek kényelméről, aki pedig valami különlegesre vágyik, medenceparti szobák közül is választhat.

Güral Premier Belek Hotel

Fotó: IBUSZ

A szállodalátogatások mellett a csoportnak a török Riviéra főbb üdülőhelyeinek megismerésére is lehetősége nyílt. Látogatást tettek Alanya egyik legszebb kilátóteraszán, ahonnan a környező hegyek, a vár, a kikötő és a végtelen tenger lenyűgöző panorámájában gyönyörködhettek.

A látnivalók sorát Side ókori városa is gazdagította, amely az igen szép állapotban megmaradt szabadtéri színházával és az Apollon templom tenger fölé magasodó romjaival egyedülálló hangulatot áraszt. A felújított utcák üvegjárdáikkal, ahol lefelé tekintve látni lehet az ókori város romjait, a kikötővel és a helyi bazárok kézműves termékektől roskadozó falaival, polcaival nyűgözik le az odalátogatókat.

A csoport egy egész napos kirándulás keretein belül a térség egyik legcsodálatosabb természeti-kulturális programján is részt vett a kemeri régióban.

A Tahtali–Ulupinar–Phaselis program az utazók részére fakultatív programként, magyar nyelvű idegenvezetéssel áll rendelkezésre a 2023-as nyári szezonban. A programon a Tahtali csúcs 2365 méter magas kilátójára felvonóval jutunk fel, ahol tiszta idő esetén képeslapra illő panorámában gyönyörködhetünk. A hegyekben maradva Ulupinar rendkívül hangulatos, folyóra épített „éttermében” fogyasztjuk el ebédünket, zárásként pedig Phaselis tengerparti, három öböl ölelésében található, 2700 éves romvárosát, szabadtéri múzeumát csodálhatjuk meg, ahonnan lentről is látható a sokszor felhőkbe burkolódzó Tahtali csúcs. Az IBUSZ az idei évben kulturális programkínálatát is jelentősen bővítette, melyek mindegyikén magyar nyelvű idegenvezetést biztosít.

Folyóra épített étterem Ulupinarban

Fotó: IBUSZ

A török vendégszeretet változatlanul lenyűgözte a csoportot, a szállodák és szolgáltatásaik kiválóak, a török Riviéra gyönyörű tengerpartokkal, utánozhatatlan török mediterrán hangulattal várja a pihenni vágyókat. Az IBUSZ heti 5 saját (Smartwings) charterjáttal utaztat Budapestről és Debrecenből, utasbarát menetrenddel és széles körű hotelválasztékkal, amelyek megtekinthetők az ibusz.hu oldalon. Országos irodahálózatában és viszonteladó partnereinél várják az utazni vágyókat.

(X)