Idén 20 éves a sárvári Tourinform iroda

Forrás: turizmus.com

 2022. június 21. 12:34

20 éve várja és szolgálja ki információkkal a Sárvárra érkező turistákat a település Tourinform irodája. Itthon 240 hónapon keresztül, 6 ezer napon át, 44 ezer órában, külföldön pedig közel 20 vásáron, workshopon és magyar napon népszerűsítették Sárvár turisztikai kínálatát.

Haller Ferenc, a turisztikai információs pontot is működtető Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy húsz év alatt több mint 180 ezer érdeklődőt informáltak, s ez a szám az utóbbi években jelentős növekedésnek indult. Ahogy Sárvár egyre előrébb kerül a TOP hazai úticélok között, úgy növekszik a Tourinformban dolgozó kollágákhoz beérkező érdeklődések száma is. Az utóbbi években – különösen a COVID-járvány előtt – nyaranta a tízezret is meghaladta az irodához fordulók száma.

Tavaly óta új helyen, egy, a korábbinál sokkal korszerűbb információs irodában fogadják a Sárvárra érkező utazókat. Emellett a főszezonban a Nádasdy-vár előtt külön információs pontot – infó-viskót – is üzemeltetnek a fürdővárosban.

sarvar20

Sárvár Tourinform irodája már 20 éve informálja a fürdővárosba érkező vendégeket

Fotó: Sárvár TDM

Természetesen hétvégén is várják az érdeklődőket - és nem csak információkkal. Ahogy Haller Ferenc fogalmaz: az irodába betérő vendégeknek akár kerékpár bérlésre, illetve különféle helyi és környékbeli eseményekre szóló jegyek megvásárlására is adott a lehetőség.

Nyáron ráadásul a megszokottnál hosszabb ideig, heti 22 órával, bővített irodai nyitva tartással, két helyszínen is informálódhatnak a Sárvárra érkező, kikapcsolódásra vágyó vendégek.

Az aktív kikapcsolódáshoz szükséges eszközöket nem csak a Tourinform irodában tudnak kölcsönözni: Az idei évtől a sárvári Csónakázó-tónál lévő szabadidő parkban is lehet már e-bike-ot, e-rollert és segwayt bérelni.