Idén a Budapest Parkra és az Operaházra kerestek rá a legtöbben

Forrás: MTI

 2021. december 15. 16:09

A Google Térkép szerint a fővárosban ebben az évben a Budapest Parkra, a Magyar Állami Operaházra és a Vajdahunyad várára, Budapesten kívül pedig a Festetics Kastélyra, a Bory-várra és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumra kerestek rá a legtöbben - közölte a Google sajtóirodája.

A fővárosban népszerű volt még a Terror Háza és a Magyar Nemzeti Múzeum, Budapesten kívül sokan érdeklődték a Diósgyőri vár és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed iránt is.

Magyarországon a legjobb értékeléssel rendelkező kulturális látnivalók a Flippermúzeum, a Centrál Színház, a Müpa, a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház voltak.
2021-ben Európa-szerte a párizsi Louvre Múzeum és a londoni British Museum volt a legnépszerűbb látnivaló a keresésekben - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a Google Térkép segítségével az ünnepek közeledtével el lehet elkerülni a túlzsúfolttá vált üzleteket és éttermeket is.

vajdahunyadvar_123rf

vajdahunyadvar_123rf

Fotó: 123rf.com/©osmar01

Az Area Busyness eszköz pedig megmutatja azt is, hogy a város különböző részei mennyire forgalmasak. Ezzel elkerülhetővé válnak a szezonális torlódások az olyan helyek környékén, mint a jégpálya vagy a karácsonyi vásár - áll a közleményben.