Idén először a Skanzen is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához

Forrás: turizmus.com

 2023. június 02. 11:43

Idén először a Skanzen is csatlakozott a nyár legnépszerűbb kulturális eseményéhez, a Múzeumok Éjszakájához. Szentendrén ráadásul egyetlen éjszaka alatt, egy karszalaggal tíz helyszínen is kalandozhatunk.

A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) nyolc múzeumában a művészetekben merülhetünk majd el, míg a szentendrei Skanzenben a múltat ismerhetjük meg jobban. A Ferenczy Múzeumi Centrum programjai között lesz Barcsay-kiállítás megnyitó jazzkoncerttel, játék illatokkal és képekkel Zólyomi Zsolt parfümőrrel, könyvesboltavató és Lovecraft könyvbemutató pezsgős koccintással, tárlatvezetés csokikóstolóval, zseblámpás felfedező helytörténeti túra, utcakőfestés, párkapcsolati meseest, tárlatvezetések, antropológiai előadás és afrotánc.

Ott Anna #olvass könyvklubjában ezen az estén Závada Péterrel beszélget. A Múzeumok Éjszakáján a kulisszák mögé is bepillanthatunk egy különleges raktártúra keretében, amelyen a Ferenczy Múzeumi Centrum grafikai gyűjteményével ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Skanzenben időtlen kalandokkal és örök trendekkel várják a látogatókat. Szent Iván éjjelén a Skanzen tavaly megnyílt Erdély épületegyüttesében a szerelem és az udvarlás lesz a központi téma. Nemcsak gyönyörű századfordulós ruhákat lehet felpróbálni, de valódi táncmulatságot is szerveznek piknikkel, szerelmi jóslással és titkos üzenetekkel, szerelmes tárlatvezetéssel.

A Kortárs&Balett Tánccsoport bemutatója után lesz kertmozi, koncert, Fonó táncház. Fényfestés, tűzugrás és tűzzsonglőrök, kézműves foglalkozások és játékhelyszínek várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján a Skanzenben is.

skanzen_muzej

Szent Iván éjjelén a Skanzen tavaly megnyílt Erdély épületegyüttesében a szerelem és az udvarlás lesz a központi téma

Fotó: skanzen.hu

A szentendrei programokra külön karszalag is váltható (felnőtteknek 3000, gyermekeknek 1500 forintért), mellyel a Skanzen és a Ferenczy Múzeumi Centrum eseményeire érvényesek, de a programok a központi múzeumok éjszakája karszalaggal is látogathatóak.

A HÉV-állomástól a program ideje alatt óránként kétszer retúr Robur járat közlekedik, amelyet a Szentendrei Múzeumok Éjszakája karszalaggal ingyenesen lehet igénybe venni.