Idén is elmerülhetünk egy éjszakára a tudomány világában

Forrás: MTI

 2024. február 20. 12:12

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját: szeptember 27-én és 28-án több mint száz helyszínen várhatóan kétezernél is több program várja majd a tudomány iránt érdeklődőket – közölték a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint Magyarországon idén is több száz intézmény – egyetem, kutatóintézet, könyvtár, levéltár és múzeum – csatlakozik az eseményhez, amelyet huszadik alkalommal rendeznek meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kutatói életpályát és a tudományos kutatást.

A Kutatók éjszakáját hagyományosan szeptember utolsó péntekjén, illetve szombatján rendezik meg egész Európában.

A részletes program szeptember elejétől lesz elérhető a Kutatók éjszakája honlapján, valamint a rendezvény Facebook-oldalán, amelyeken addig is érdekes hírek olvashatók a tudomány világából – áll a közleményben.

Idén szeptemberben is megrendezik a Kutatók éjszakáját

Fotó: Kutatók Éjszakája / Facebook

 

A Kutatók éjszakáját idén is az RCISD Regionális Tudásközpont és a köré szerveződött FAWORIT konzorcium rendezi, amely tizedik alkalommal nyerte el az Európai Unió Marie Sklodowska Curie programjának (MSCA) támogatását.

A szervező konzorcium tagja az RCISD Regionális Tudásközpont, a Nők a Tudományban Egyesület, a Hétfa Kutatóintézet, a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és az Óbudai Egyetem.