Idén is érkezik a legvidámabb hétvége a Balaton-felvidékre

Forrás: turizmus.com

 2023. május 18. 13:57

A tavalyi nagy siker után idén is különleges hangulattal várja a kicsiket és a nagyokat, családokat, játékos kedvű fiúkat, lányokat a Vöröstói Játékfesztivál május utolsó hétvégéjén.

A tavalyi közös játék után idén is összegyűlnek az ingyenes Vöröstói Játékfesztivál látogatói a gyereknapot is magába foglaló pünkösdi hosszú hétvégén (május 27–29.), hogy Vöröstó, Barnag és most már Tótvázsony vendégszerető lakóinak álomszép kertjeiben és pajtáiban önfeledten mókázzanak, vigadjanak, versengjenek, alkossanak, mulassanak – és persze játsszanak. Az év legkedvesebb fesztiválja, ami Veszprémtől és a Balatontól is alig 20 perc, különleges hangulattal vár kicsiket és nagyokat, családokat, játékos kedvű fiúkat, lányokat.

Három napig árnyas, kedves kertek alatt halkan puffan a petanque, repül a babzsák, surran a csúzli. Falusi triatlonon ódon bringák csilingelnek, talicskák csikorognak, szalmaszálak zizegnek. A kézműves asztaloknál apró kezek matatnak, játékasztaloknál kockák peregnek, bábuk léptei kopognak, matchboxok és emberek versenyeznek.

Az ingyenes programokat neves művészek fellépései színesítik

Fotó: Vöröstói Játékfesztivál

De játszanak majd nagyszerű színészek is, érkezik a Loveshake, Rezes Judit és Szabó Győző kapcsolatának igaz története, megnézhetjük Balsai Móni produkcióját, egy igazi pikáns, szórakoztató verses előadást. Akiket pedig elméleti szinten is érdekel a játék, elmerülhetnek Jolsvai András időutazásában vagy épp a Hintalovon Alapítvánnyal közösen gondolkodhatnak azon, hogyan tudnának jobb játékpartnerek lenni a gyerekek számára.

A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. A szervezők érezték, hogy valami igazán különlegessel van dolguk, így született meg 2022-ben a Játékfesztivál Tóth Benedek programigazgató kezdeményezésével. És így született meg egy újabb hagyomány.

A fesztivál gazdag játék- és programkínálatából (a teljesség igénye nélkül) ezek sem maradhatnak ki:  kvízek, petanque, terepasztal, lavosball, papírrepülő-bajnokság, célbadobás, célbalövés, sárkányeregetés, Matchbox-verseny, játékos oktatás vízimentőktől, zenés gyerekelőadások, bábelőadások, pedálos kisautók versenye, társasjáték, footgolf.

A Játékfesztivált a helyi lakók kezdeményezésére a Hangvető szervezi, a Veszprém–Balaton EKF támogatásával.