Idén is keresik a Kék hullámos strandokat és az év balatoni házát

Forrás: MTI

 2020. június 03. 17:14

A héten meghirdetik a balatoni Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyt, a különdíjat idén a járványügyi szempontból legbiztonságosabb strand kapja – döntött az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöksége szerdán, Balatonakaliban tartott ülésén.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a BSZ titkára hozzátette, a június végén helyszíni bejárást végző bíráló bizottság tagja lesz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) képviselője, valamint a kormányhivatal népegészségügyi szakembere is.

Az eredményhirdetés a járványhelyzet okozta csúszás miatt a főszezonban, július elején lesz.

A Kék Hullám Zászló verseny különdíját idén a járványügyi szempontból legbiztonságosabb strand kapja

Fotó: pixabay

A BSZ elnöksége döntött arról is, hogy a Nők a Balatonért Egyesülettel közösen újra meghirdetik a két éve elindított, sikeres építészeti díjpályázatot, és megválasztják az Év Balatoni Házát.

Lombár Gábor, a BSZ elnöke az ülésen arról számolt be, hogy a vészhelyzetben hozott kormányzati intézkedések gazdasági hatásai a turizmusból élő települések önkormányzatait az átlagosnál négyszer-ötször jobban sújtják. Az elnökség ezért úgy döntött, hogy levélben kérik a kormányt, valamint az országgyűlési képviselőket, hogy ennek figyelembevételével tárgyalják a jövő évi költségvetést.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.


Kapcsolódó cikkek