Idén is lesz Krisna-völgyi búcsú

Forrás: MTI

 2022. július 06. 16:31

Az indiai védikus hagyományok világába, kulturális kincseibe, valamint a magyar vidéki élet és népi hagyományok körébe enged bepillantást a Krisna-völgyi búcsú, amelyet július 22-24. között rendeznek Somogyvámos határában.

„A háromnapos rendezvény várhatóan tízezer látogatót vonz, az érdeklődők a nagymamáink bölcsességének és a misztikus Kelet tudásának sajátos elegyét őrző, 285 hektáros völgyben 50 helyszínen 300 hívő iránymutatásával ismerkedhetnek a helyi kertgazdálkodással, a fenntartható életmóddal, a meditáció és a mantrázás rejtelmeivel, a gasztronómiával, az egészség, a szépség és a lélek bölcsességének örök titkaival"– áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A programok sorában lesznek színpadi, zenei és táncelőadások, jógabemutatók, szabadtéri filozófiai beszélgetések, kertészeti körséták, amelyek középpontjában a biointenzív gazdálkodás és a biokert alapjai állnak.
A Tehénvédelmi Központban bocisimogatóval, a völgy lakóházai között ökrösszekér-túrával, az ökofarmon kellemes sétákkal, az éttermi nagysátorban vegetáriánus és vegán finomságokkal, szabadtűzön készült ételekkel várják a vendégeket. Az általános iskolában gyermekprogramokat és foglalkozásokat, a templomban, a mandírban és a házak között körvezetéseket szerveznek, emellett lesz indiai bazár és növényvásár is.

Egy csepp indiai kultúra Somogy megyében

Fotó: Krisna-völgy/Facebook

A férfiak kipróbálhatják az íjászatot, a nők a hennafestést, a különböző viseleteket, megismerkedhetnek a tradicionális indiai ékszerekkel, és egyebek mellett a jóga "testet és lelket megfiatalító hatásával".

A látogatók pénteken a Holin, azaz a színek fesztiválján és festékdobáló mulatságon, szombaton és vasárnap indiai védikus esküvőn vehetnek részt, ahol két pár fogad örök hűséget egymásnak, kérve a vendégsereg áldását.

A szervezők remélik, hogy a többéves elszigetelődés és a koronavírus-járványtól való félelem után végre felhőtlen és szeretettel teli programra invitálhatják az érdeklődőket – olvasható a tájékoztatóban.

A búcsú programjairól bővebb információk a krisna.hu oldalon olvashatók.