Idén is megrendezik az Országos Borkirálynő fesztivált Tarcalon

 2014. március 26. 15:01

Tarcal város és a hegyaljai emberek szőlészeti-borászati szakértelméről, szeretetéről és hagyományairól meggyőződhetnek, akik részt vesznek a borkóstolókon a családi borospincékben, vagy a nagyobb borászatokban szeptember 19-21-én.

A fesztivál legfontosabb célja, a magyar borok népszerűsítése belföldi és nemzetközi szinten, és egy újszerű turisztikai attrakció megvalósítása Tokaj-Hegyalján. Boraik méltán népszerűek világszerte, programsorozatukkal jó hírüket kívánjuk ápolni, öregbíteni úgy, hogy a fiatalos lendületet, újszerű gondolkodást ötvözik a hagyományokkal. A fesztivál új megvilágításba helyezi a borkultúrát, és a hagyományokat tisztelő megszokott közönség mellett okkal számíthatnak a minőségi borokat és programokat kedvelő fiatalabb korosztályra is.

Az Országos Borkirálynő Fesztivál keretén belül kerül megrendezésre az Országos Borkirálynő Választás Tarcalon, a „Mézédes források földjén".

A választás célja, hogy olyan személyiség képviselje a magyar borokat, aki a borok és a borvidékek ismeretével, szépségével, kedvességével lenyűgözi a hazai és nemzetközi borkedvelő, borfogyasztó társadalmat. Magyarország Borkirálynője tehát egy éven keresztül a magyar bor arca, bornagykövet lesz belföldön és külföldön egyaránt.