Idén is lesz Szőlőhegyi Piknik Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2020. október 26. 10:49

November 6-7. között immár második alkalommal rendezik meg Zalakaroson a Szőlőhegyi Pikniket, ahol a térségben működő borászatok és szolgáltatók bevonásával több helyszínen is Márton-napi programokkal várják a család minden tagját

A Szőlőhegyi Piknik helyszíneit idén is ingyenes pincejárattal kötik össze, hogy nyugodt lelkiismerettel kóstolhassunk bele a térségi borok és kulináris kincsek legjavába.

Készítsük az ízlelőbimbókat, lesz itt többek között libalakoma, kemencés kenyér készítése és libazsíros kenyérkóstoló, borkóstoló és pálinkafőző bemutató – mindez a zalai gasztronómia jegyében – tájékoztatott a szervező Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

Jó borok és izgalmas programok várják az érdeklődőket Zalakaroson a Szőlőhegyi Pikniken

Fotó: Zalakaros város

Akik pedig a sok finomság mellett kulturális programokra szomjaznának, számukra az egyes helyszínek színes programkínálata nyújt majd felüdülést.

Itt lesz Berecz András, ének- és mesemondó, aki elhozza nekünk ízes, színes anekdotáival tarkított, „Félbevágott pipafüst" című műsorát.

Andalító dallamokat hallgathatunk majd gitáresten, tábortűz mellett, mind ezek mellett, az érdeklődők még hasznos ismeretekre is szert tehetnek a Borsuli workshopon.

Magyarország Kidness városában nem feledkeztek meg a gyerkőcökről sem, hiszen a játékos kidness túrák mellett kipróbálhatják majd, hogy milyen egy gördülő zongorán utazni, emellett kreatív foglalkozáson és mustkóstolón is részt vehetnek.

A programok mellett a helyszíneken a főszerepben a bor lesz, erről pedig helyi és környékbeli borászatok gondoskodnak majd. A zalakarosi szálláshelyek  külön erre az alkalomra összeállított csomagokkal várják az érdeklődőket! A programhoz interaktív túrafüzet is készül kvízjátékkal és kedvezménybónokkal.

A pincekalandok a Szőlőhegyi Piknik programokkal nem érnek véget, hiszen a Pincenavigátor webalkalmazással többek között játékos túrákon is megtapasztalhatják az érdeklődők a hamisítatlan zalai pinceélményt, sőt barangolásukhoz különböző kedvezményekre feljogosító e-pincekártyát is igényelhetnek.

Kapcsolódó cikkek