Idén már szélesebbre tárhatja ajtaját Spanyolország a turisták előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. február 24. 16:31

Spanyolország turizmusa valószínűleg jelentősen fellendül az idén, hacsak nem jönnek újabb variánsok. Addig is az ágazat fenntartható fejlődéséhez szükséges hosszú távú megoldások meghatározása és végrehajtása is sürgető feladat.

A látogatószámok 2021 ősze óta folyamatosan emelkednek az omikron és az Európai Unió-szerte gyorsan változó beutazási korlátozások ellenére. Ez a kép 2022-ben várhatóan tovább javul, mivel a világ egyik leglátogatottabb országa folyamatosan tesz lépéseket a beutazás megkönnyítése érdekében – mutat rá hírlevelében a VIMOSZ.

Az egyik legnépszerűbb nyaralódesztináció egyre szélesebbre tárja az ajtót a családi utazások előtt a következő tavaszi és nyári szezonban. Mostantól már a közvetlenül az Egyesült Királyságból utazó 12 és 18 év közötti gyermekeknek nem kell teljes körű oltást kapniuk a Spanyolországba való belépéshez, ehelyett negatív PCR-tesztet mutathatnak be.

Az Európai Unió gazdaságélénkítési alapjaiból Spanyolország 3,4 milliárd eurót fektet csak az ágazatba, és több mint kétmilliárdot fenntarthatósági projektekre fordít.

Várhatóan a járvány előtti szint több mint 80%-át fogja elérni idén a spanyol turizmus, a fellendülés április körül kezdődik

Fotó: 123rf.com

Olyan turisztikai modellt kívánnak biztosítani, amelynek révén minden egyes Spanyolországba érkező látogató pozitív hatást gyakorol a környezetre, a helyi közösségekre és a gazdasági fenntarthatóságra.

Az előrejelzések szerint a járvány előtti szint több mint 80%-át fogja elérni idén a spanyol turizmus, és a fellendülés április körül kezdődik majd.

Mivel az országban vannak olyan úti célok, amelyek egész évben elérhetőek, mint például a Kanári-szigetek és Costa del Sol egyes részei, látható, hogy a fellendülés minden hónapban egyre erősebb. 2022 januárjában már több mint 80%-os volt a növekedés a nemzetközi érkezések tekintetében.

A szállodai beruházások 2021-ben elérték a 3,19 milliárd eurót, ez 35%-kal haladja meg a 2019-es szintet és háromszorosa a 2020-as adatoknak – derül ki a Christie & Co legfrissebb jelentéséből.

Ez azonban még mindig messze van a 2017-es és 2018-as számoktól, amelyek 3,9 milliárd, illetve 4,86 milliárd eurós beruházásokat regisztráltak.

A városi szektorban Barcelona, és kisebb mértékben Madrid adja a legtöbb beruházást, míg az üdülési szegmensből a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek emelkednek ki.

A befektetések földrajzi vonatkozása jelentős változásokon ment keresztül, a hazai tőke visszanyerte a 2020 során elvesztett jelentőségének egy részét, a teljes befektetett volumen 42%-át, ami 55%-kal több, mint az előző évben, amikor ez az arány 27%-ot ért el.

Különösen jelentős az amerikai (18%) és a kanadai (14%) tőke. A szakértők szerint 2021 a turizmusfellendülés kezdetének, a szállodai beruházások növekedésének, a portfólióügyletek visszatérésének éveként marad emlékezetes.