Székesfehérvár hódíthatta meg a bécsieket

Forrás: turizmus.com

 2017. június 21. 21:29

Az ausztriai Club Pannónia szervezésében, június 20-án hetedik alkalommal került sor a Városi Portrék elnevezésű város-prezentációs rendezvényre, amelynek keretében Székesfehérvár mutatta be turisztikai- és kulturális kincseit a bécsi Balassi Intézet - Collegium Hungaricumban.

Kovács Balázs Ausztriában élő turisztikai szakértő bevezetőjében elmondta, hogy Székesfehérvár és a közép-dunántúli desztináció még titkos tippnek számít az osztrákok körében, az osztrák vendégéjszakák alig 3 százaléka realizálódik e területen, így hatalmas tartalékok vannak az osztrák beutazásban.

A turisztikai szakértő elmondta, hogy a királyi város a Velencei-tóval közösen, egységes desztinációt alkotva, számos attrakcióval várja a kultúrára, öko- és aktív turizmusra egyaránt nyitott családokat. A Modern Városok Program keretében 50 millió eurónak megfelelő összegből újabb beruházások szolgálják majd a turisztikai és kulturális attrakciók bővítését, valamint a városban élők és a városba látogatók életminőségének javítását.

A Club Pannónia vendégei Paulusz Ferenctől, a Székesfehérvári turisztikai hivatal szakértőjétől, valamint Mayer Andreától, a Szent István Múzeum vezetőjétől kaptak tájékoztatást, hogy miért érdemes felkeresni a várost.


Az információs estet az Alba Regia gyermektánccsoport fellépése és a kézműves Püspöki Sör kóstoló tette élményszerűvé. Ausztriában véleményformáló körökben sajátos hatásmechanizmusa van az információs rendezvényeknek, amelyek hamar megtérülő „befektetésnek" ígérkeznek. Az elmúlt évben, amikor a bécsi Nagy Magyar Turizmusnap elnevezésű turisztikai szakmai konferencián és workshopon Székesfehérvár és a környező desztináció turisztikai szolgáltató mutatkoztak be, 5 százalékot meghaladóan nőtt az Ausztriából regisztrált vendégéjszakák száma.

A Városi Portrék rendezvény-sorozat szervezői bíznak abban, hogy idén is számottevő gyarapodás várható a régió Ausztriából érkező vendégforgalmában.

További információ Kovács Balázstól: kb@good-deal.at