Időutazás Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2016. április 25. 12:30

Hatodik alkalommal kerül sor Hévízen a Boldog Békeidők fesztiváljára. Április 28. és május 1. között érdemes felkeresni a virágba borult fürdővárost, melynek születésnapjára, évről-évre ünneplőbe öltöznek az utcák és a terek.

A négy napos rendezvény alatt garantált lesz a jókedv, nem csak a gasztronómiai és kézműves vásár ígérkezik érdekesnek, hanem a naponta megrendezett koncertek is. A színes program kavalkádnak az operett és a verkli éppúgy része, mint a fotó kiállítás és a bábszínház. Egészen az 1867-es kiegyezés idejébe repülhetünk vissza és élvezhetjük az élőzenés, kosztümös felvonulást, ahol a város apraja-nagyja korhű ruhákba öltözve együtt ünnepel. Láthatunk majd nemes hölgyeket és urakat, táncosnőket, szobalányt, vadászt és lovaskocsit is.

 

A múltidézés mellet a jelen előadói is szerepet kapnak, a jó hangulatról a Happy Dixieland Band, Bohém Ragtime Band és a Molnár Dixieland Band gondoskodnak, valamint a városba látogatók az Experidance Production látványos előadását is megcsodálhatják. Mivel a szervezett programok a kora délutáni időpontokban kezdődnek, érdemes a környék adta további lehetőségeket is kipróbálni. A tófürdő mellett még számos élmény vár ránk város szerte.