Időutazásos fényfesztivál lesz Pécsett világsztárokkal

Forrás: turizmus.com

 2016. április 21. 12:44

Gladiátorok, Vesta papnők, ó- és középkori harcosok, történelmi divatshow, zsonglőrök, tűztáncosok, 5 méteres sárkányok és még több tucat látványos érdekesség várja az ország minden szegletéből ide látogatókat és a pécsieket július 1. és 3. között.

A 2000 éves Pécs fog szó szerint megelevenedni július első hétvégéjén, egy különleges és egyedülálló fesztiválon Pécsett. A Zsolnay Fényfesztiválhoz hasonló, nagyszabású program talán még sosem volt Magyarországon, egész hétvégés szórakozást jelent majd a látogatóknak.

Életre kel a múlt a belvárosban napközben, nevezetes történelmi helyszíneken, köztereken és eldugott utcácskákban egyaránt. Időutazás lesz ez a világ számos szegletéből érkezett művésszel, gladiátorokkal, Vesta papnőkkel, ó- és középkori harcosokkal, zsonglőrökkel, vásározókkal és még több tucat látványos érdekességgel. Ahogy leszáll az éj, egy másik világba csöppen a fesztivál közönsége, ahol a képzelet veszi át a főszerepet. Fényárba borul a pécsi belváros, az álló és mozgó fényfestészeti remekek, fényépítmények és fényinstallációk között újra érdemes felfedezőútra indulni. Pénteken és szombaton este a közönség Magyarország első nemzetközi építészeti fényfestő versenyének döntőjét láthatja a pécsi Székesegyház homlokzatán és tornyain.

 

Több külföldi produkció, köztük világhírű előadók is érkeznek a fesztiválra, mint például a háromszoros Grammy-díjra jelölt Natalie Imbruglia új lemezével.

Július első hétvégéjén duplán megéri Pécsre látogatni: a fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

A lenyűgöző hangulatú, háromezer fős szabadtéri színpad világsztárokat felvonultató koncertjei, a mediterrán hangulatú utcákon felépülő új cirkuszi és utcaszínházi produkciók, a városlakók bevonásával létrehozott közösségi fényalkotások életre szóló élményt varázsolnak a pillanatokból, amelyeket együtt élhetünk át Pécsett, július első hétvégéjén.

Információ:

www.zsolnayfenyfesztival.hu