Így készül Hévíz az újranyitásra – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. április 21. 15:25

A Trend FM Turizmus.com műsorában Papp Gábor, Hévíz polgármestere mesélt arról, hogy milyen újításokkal, stratégiával készül az egyik legnépszerűbb magyar desztináció az újranyitásra és a turizmus beindulására.

A hévízi önkormányzat szinte valamennyi szálláshellyel, turizmushoz kapcsolódó szolgáltatással kapcsolatban áll és azt látják, hogy a nyitásra már mindenki készen áll, alig várják, hogy újra üdvözölhessék a vendégeket Hévízen, szinte teljesen abban a formában, mint korábban – mondta el Papp Gábor polgármester az adásban.

Természetesen a korlátozások miatt továbbra is fontos lesz a biztonsági és higiéniai előírások betartása, a megfelelő távolságtartás és a maszkok viselése is, de a polgármester pozitívan tekint a jövőbe, az elkövetkező hetekben elképzelhetőnek tartja majd a fokozatos nyitást, hiszen napokon belül nyithatnak a teraszok is.

A podcastból kiderül, hogyan használta fel a turizmust sújtó nehéz időszakot Hévíz kommunikációjának megújítására és milyen fejlesztések zajlanak a városban, a Tófürdőben és a környező sétányon.

De szó esett még Hévíz átoltottsági szintjéről, a jövőbeli tervekről és az oda utazók összetételéről is. Míg a járvány előtt a város vendégeinek mintegy 60-65 százaléka külföldről érkezett, tavaly a belföldi utazók körében is kedvelt célponttá vált.

A teljes adás itt meghallgatható: