Így készül Pécs a nyári turisztikai szezonra

Forrás: turizmus.com

 2021. április 03. 14:07

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője a nyári turisztikai szezonra való felkészülésről, a turisztikai és rendezvényszakmában zajló háttérmunkákról beszélt a Pécs Ma hírportálnak.

A város turizmusfejlesztési osztályán jelenleg is nagy munka folyik: folyamatos a tervezés és a szervezés, még akkor is, ha a koronavírus járvány miatt jelenleg nincsenek rendezvények, bemutatók, még partneri találkozók sem – mondta Kincses Márk a Pécs Ma portálnak.

A járványhelyzet miatt eddig elmaradt a turisztikai kerekasztal-rendezvény, amelyet az önkormányzat és a szakmai partnerek részvételével szerveztek, azonban fontosnak tartják, hogy megmaradjon az élő kapcsolat a turizmus szereplőivel, így online formában ugyan, de április 7-én megrendezik a találkozót.

A cél, hogy közösen megtervezhessék az elkövetkező, nyári turisztikai időszakot – miután a húsvétot a járványügyi korlátozások miatt "el kellett engedniük", ami nagy kiesést jelentett a szakmának.

Ezen a virtuális megbeszélésen fogják majd egyeztetni, hogy idén milyen tartalommal tudják megtölteni a tavalyi év után ismét folytatódó „Pécs NYITVA!” kampányt.

Az önkormányzati kezdeményezéshez a város minden szolgáltatója idén is térítésmentesen csatlakozhat, cserébe csupán azt várják, hogy a partnerek saját médiafelületeiken is népszerűsítsék az akciót.

pecs_123rf

A népszerű nyári programokat, mint például a Zsolnay Fényfesztivál, a Múzeum Utca Plusz és a Pécsi Szelet, idén is szeretnék megrendezni

Fotó: 123rf.com

Ezenkívül bemutatják a gazdaságfejlesztési főosztály által a pécsi márkafejlesztési stratégiával kapcsolatban végzett felmérés eredményeit is.

Kincses Márk szerint a városnak jó esélye van rá, hogy ismét erős nyarat zárjon, ehhez azonban "az is kell, hogy mindenki odategye magát. Hiszen biztosan nagy lesz a hazai verseny, ha megnyithat a piac."

A népszerű pécsi nyári programokat, mint például a Zsolnay Fényfesztivál, a Múzeum Utca Plusz és a Pécsi Szelet, mindenképp szeretnék idén is megtartani, amennyiben a korlátozások engedik majd. De mindenki készül A, B és C forgatókönyvvel is – tette hozzá.

Az önkormányzat karácsonykor elindított e-képeslap küldő szolgáltatását most húsvétra hangolták át, amelyek nagyon egyediek és kapcsolódnak Pécshez.

Az osztályvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a városban most is biztonságosan látogatható egy kamarakiállítás, a Zománcok esti lámpafényben. A művészeti alkotások a Modern Magyar Képtárban kaptak helyet, olyan belső falakon, melyek az épület üvegfalán keresztül kívülről is láthatók.