Így majálisoznak hétvégén a Balatonnál

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. április 28. 11:59

Majálisi hangulatról gondoskodnak a hétvégén a balatoni települések: Hévízen többek közt a boldog békeidők divatját mutatják be, Keszthelyen évadnyitásként a Helka hajó fedélzetéről koszorút dobnak a tóba, Füreden mások mellett sor kerül a 19. Jókai Babalevesfőző Versenyre.

Kézműves vásárral indul április 30-án délelőtt 10-kor Hévízen a különösen látványos programokat ígérő hétvégi vigadalom, majd felvonulnak a retro autók. A legnagyobb várakozás feltehetően a boldog békeidők (1867-1914) divatjának felelevenítését kíséri, a korabeli divatot megidéző elegáns hölgyekkel, urakkal bárki fotózkodhat.

A szombati nap fénypontja a délután 4 órakor kezdődő jelmezes felvonulás lesz, majd a városháza előtt felállított szabadtéri színpadon divatbemutatót tartanak. Mint megtudtuk a város lakói és vendégei ezúttal Hévíz legszebb helyein szelfizhetnek. Május 1-je is színes programot ígér a fürdővárosba látogatóknak, köztük azoknak a német turistáknak, akik az idei első chartergéppel Drezdából érkeztek kéthetes gyógyüdülésre.

Hévízen a korabeli divatot megidéző elegáns hölgyekkel, urakkal bárki fotózkodhat

Fotó: facebook.com/heviz.info

Horgászversennyel kezdik a kétnapos hétvégi ünnepet Keszthelyen. Szombaton főként a kisgyerekes családoknak szeretnének örömet szerezni játszóházakkal, kézműves foglalkozásokkal és gyerekkoncertekkel. Este utcabált tartanak, másnap, május 1-jén pedig a Balaton megkoszorúzása lesz a leglátványosabb esemény. Az ünnepi ceremónia 14 órakor zászlófelvonással kezdődik, majd fél 3-kor a tóra kifutó Helka nosztalgiahajóról Nagy Bálint keszthelyi polgármester és Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője koszorút dob a tóba, jelezvén, hogy elindult  nyári szezon.

Mint arról korábban már írtunk, Füred a már több mint 30 éves múltat maga mögött tudó Jókai-napokra és a 19. Jókai Babalevesfőző Versenyre várja az irodalomkedvelőket és az ínyenceket. Április 29-én délelőtt Bóka István polgármester mond ünnepi beszédet, majd megkoszorúzzák a „nagy mesélő” füredi mellszobrát. A város melletti Koloska-völgyben más gasztronómiai különlegességek mellett 25 magyar író 25 ételreceptjével is megismerkedhetnek a majálisozók.