Így nyitották meg a nyári turisztikai szezont a Balatonnál (videó)

Forrás: turizmus.com

 2019. május 11. 21:52

A Balaton hagyományos megkoszorúzásával, vitorlabontó ünnepséggel és évadnyitó vitorlásversennyel szombaton elindult a balatoni turisztikai és vitorlásszezon Balatonfüreden.

A Magyar Vitorlás Szövetség számára a versenysport mellett a túravitorlázás népszerűsítése is kiemelten fontos – hangsúlyozta ünnepi beszédében Kollár Lajos, a szövetség elnöke. A fejlesztéseket ismertetve elmondta, idén a Magyar Vitorlás Szövetség közreműködésével elkezdődik a részben uniós forrásból finanszírozott balatonfüredi megállópont fejlesztése. A szövetség az uniós pályázatok segítségével közel 200 hajót osztott szét 27 klubnak az elmúlt években.

Elindult a Vitorlázz Itthon! projekt is, amelynek keretében egy mobilapplikáció segítségével lehet majd felkeresni a Balaton rejtett szépségeit, egy kedvezménykártyával pedig az érintettek árengedményt kaphatnak a szállásokon, vendéglátóipari egységekben.

Nézze meg a balatonfüredi szezonindítóról készült videót!

Megnyitóbeszédében a Balatont a magyar turizmus egyik ékkövének nevezte Rákossy Balázs, a pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Elmondta: az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztések után további beruházások vannak folyamatban, köztük új kikötőhelyek, bicikliutak és szálláskapacitások, amelyek célja, hogy a pihenésre és sportolásra vágyók minél hasznosabban tölthessék el a szabadidejüket.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere arról beszélt, hogy a vitorlásszezon indulása egyben a nyári turisztikai idény rajtja is, és a vitorlásversenyzők, nézők, vendégek összefogása hozzájárul a Balaton népszerűsítéséhez.

A vitorlásszövetség közleményében kiemelte: a Balaton évről évre egyre jobb turisztikai eredményeket ér el. A vendégéjszakák száma a régióban tavaly 2,9 százalékkal közel 6 millióra emelkedett 2017-hez képest, kétéves távlatban pedig még látványosabb, 9 százalékos bővülés következett be.

A Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj vitorlásversennyel indult a balatoni turisztikai és vitorlásszezon Balatonfüreden

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka