Így síeltek a magyarok ezen a télen

Forrás: turizmus.com

 2022. március 17. 14:32

A SentiOne kutatásából kiderült, hogy ha síelésről van szó, akkor a magyarok számára leggyakrabban Ausztria az úti cél, ha pedig már a pályán vagyunk, akkor 92 százalékban síelünk és csak 8 százalékban snowboardozunk. Itthon Eplény a legnépszerűbb desztináció, de Mátraszentistván szorosan követi.

Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található tartalmai adták. A SentiOne azokat a 2022. január 1-től március 17-ig publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, amelyekben a síeléssel kapcsolatos szavak különböző formái együtt jelentek meg.

Ebből kiderült, hogy a tavalyi évhez képest 30 százalékkal többet beszélgettek a magyarok a síelésről idén, az elmúlt hónapokban 45 milliós elérése volt a témának az internetezők körében. A január és március között 15904 említés született a magyar internetezők körében a síelés kapcsán, a beszélgetések 70%-a semleges, 19%-a pozitív és csak 11%-ban jelennek meg negatív hangok, általánosságban a kedvelt témák közé tartozott az elmúlt időszakban.

 

Irány (a hazai) pálya!

A hazai sípályák között évek óta Eplény vezet, de a tavalyi 81 százalékos előnye veszélybe került: A magyarok 48 százaléka már Mátraszentistvánt emlegette az interneten a hazai téli sportok kapcsán. Az internetes tartalmakat vizsgálva kiderült, hogy Eplényben a hóágyúzás a legkedveltebb szolgáltatás, míg Mátraszentistvánon a panorámaliftet és a síiskolát említik sokan.

 

Ha külföld, akkor…

A külföldi síparadicsomok tekintetében Ausztria a legkedveltebb célpont, a síeléssel kapcsolatos hashtageket pedig magasan #karintia vezeti. A második helyen a magyar sípályák állnak idén, őket pedig Olaszország követi.

sieles_123rf

A külföldi síparadicsomok tekintetében Ausztria a legkedveltebb célpont, utána pedig Olaszország következik

Fotó: 123rf.com

 

Érdekesség, hogy bár előkelő helyen végeztek az olaszok a rangsorban, a legtöbb negatív komment, tartalom mégis hozzájuk kapcsolódik, főleg a koronavírusnak köszönhetően és az azzal kapcsolatos szabályozások miatt.

A SentiOne kutatásából az is kiderült, az idei síszezonra még rányomta a pandémia a bélyegét, hiszen a ’pálya’, ’szállás’, ’hóágyú’ mellett az egyik leggyakrabban felbukkanó szó az ’oltás’ volt.