Így ünneplik Palócföldön a húsvétot

Forrás: turizmus.com

 2023. március 28. 11:40

Palócföld népszerű úti céljai különleges programokkal ünneplik a húsvétot.

Palócföld legszebb és legismertebb úti céljai különleges húsvéti programokkal készülnek a négynapos hosszú hétvégére.

 

Vödrös locsolkodás és várséta Hollókőn

A Budapesttől egy órányira található Hollókőn április 7-10. között rendezik meg a Hollókői Húsvéti Fesztivált, a hagyományok és az életöröm ünnepét. A vendégeknek gazdag folklórprogram, palóc ételek, hagyományos vödrös locsolkodás, a Kerekes Band és a Parno Graszt koncertjei, valamint családi programok nyújtanak feledhetetlen élményt.

Idén már nemcsak az ófalu parasztházai között, hanem a felújított hollókői várban is sétálhatnak a látogatók.

Bővebb információ ITT.

A Hollókői Húsvéti Fesztivál gazdag folklórprogramot kínál

Fotó: positive adamsky

Lelkigyakorlat Mátraverebély-Szentkúton

A Mátra és a Cserhát ölelésében található nemzeti kegyhelyre nemcsak a csodatételeiről híres forrásvíz és a Szűzanya kegyszobra miatt érdemes ellátogatni húsvétkor. A szent háromnap (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) felemelő liturgiája mellett immár hagyomány, hogy lelkigyakorlatot is szerveznek a kegyhelyen. A szertartásokba az egyik ferences szerzetes kommentárja segíti a bekapcsolódást.

Bővebb információ ITT.

 

Mocsárjáró program és tojáskeresés Ipolytarnócon

A négynapos húsvéti ünnepre valóságos programkavalkáddal készül az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület. A gyerekek minden nap tojáskeresési kihíváson vehetnek részt, de bemutatkozik a Vidra Verda is, ingyenes Mocsárjáró programjával. Mindezek mellett idén is indul tematikus séta a geológiai tanösvényen.

Bővebb információ ITT.