Íjászat a Parlament előtt – olimpiai látványtervek

Forrás: turizmus.com

 2016. október 13. 16:17

Az RTL Fókusz mutatta be először a 2024-es budapesti olimpia látványterveit, amelyet ötven ember tervezett másfél éven át. Az íjászat versenyhelyszínét például az Országház előtt képzelték el – olvasható a Hír24.hu portálon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak három részletben kell beadni a pályázatot, amely részletes látványterveket, közel 50 ezer szállodai szobáról és reklámfelületekről szóló szerződéseket, tömegközlekedés fejlesztéséről szóló aprólékos terveket tartalmaz.

A Budapest 2024 csapata a múlt héten adta le a pályázat második részét. Azt mondják, ha minden számításuk és elképzelésük megvalósul, ez lehet az elmúlt évtizedek legköltséghatékonyabb olimpiája.

Az elképzelések szerint például a sportolók és edzőik utaztatását itt a fővárosban, nagyrészt a Dunán oldanák meg, így nem okoz problémát a dugó.

A strandröplabda mérkőzései mellett a maratonfutás célja is a városligetben, egészen pontosan a Hősök terén lenne, de összességében valamennyi budapesti helyszín 10 kilométeres körön belül található.

A 2024-es olimpia helyszínét 2017. szeptember 13-án Peru fővárosában, Limában dönti el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

 

Forrás: rtlklub.hu