Illatok, színek, paloták – itt az őszi Budapest’s Finest

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 05. 11:38

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ötcsillagos városmagazinjának őszi száma Sikátorok és promenádok címmel a Teréz- és az Erzsébetvárosba kalauzolja az olvasókat. De ez csupán egy a kiadvány izgalmas ajánlatából.

A két belvárosi kerület az egykor fallal körülvett Pest és a természet közelségét évszázadok óta őrző mai Városliget között jött létre. Aki megismeri az ikerkerületek kulturális, építészeti értékeit, máris sokat tanult a magyar történelemről.

Őszre két, a 19. és a 20. század fordulóján emelt csodálatos épület kelt új életre. A Párisi Udvar Budapest luxushotelként működik ezután, Otto Wagner bécsi sztárépítész Rumbach utcai, páratlan szépségű zsinagógája pedig kulturális centrumként is kitárja kapuit.

A Szent Korona ékességei ihlették Cselényi Eszter ruhaterveit. A Celeni márka őszi kollekciójában a meleg rozsdavörös és barna színek dominálnak.

Illat és étel – a kettőt Bíró Botond Boldizsár hangolja zamatos ételsorrá a Béterv nevű lakásétteremben, a borválasztékot is ezekhez illesztve.

 

Az őszi Budapest’s Finest borítója

Fotó: BFTK

Budapest, amely 2019-ben az Európa Sportfővárosa címet is viseli, két jelentős nemzetközi versenyt is fogad az őszi szezonban. November 15-én megnyílik az újjá és korszerűvé varázsolt legendás Népstadion, immár Puskás Aréna néven.

A Kulturális negyedben a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál néhány kiemelkedő eseményéről számol be a magazin.

A fesztiválon több művel szereplő, nemzetközi díjakkal elhalmozott magyar zeneszerző, Eötvös Péter interjút adott a Budapest’s Finestnek.

A Szépművészeti Múzeumban október végétől mintegy 120 művet felvonultató nagy, nemzetközi kiállítás nyílik Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora címmel – erről is olvashatnak.

A gasztronómia és a szórakozás a romkocsmák mustrájában is terítékre kerül, az őszre tekintve külön szól a lap a Mazel Tov gasztrofilozófiájáról.