Ilyen az éves hó- és jégfesztivál Harbinban

Forrás: turizmus.com

 2021. március 04. 19:31

A Kína jégvárosának is nevezett Harbinban minden évben megrendezik a látványos és turistahívogató hó- és jégfesztivált.

Harbin, a legészakibb kínai tartomány, Hejlungcsiang fővárosa Északkelet-Ázsia középpontjában fekszik. A város az első eurázsiai földhíd és légi folyosó fontos csomópontjaként kulcsfontosságú szerepet játszott a Kína és Oroszország közötti együttműködésben.

Idén 43 jég- és hószobor került kiállításra Harbin belvárosában, a járókelők legnagyobb örömére – olvasható a silkroadhungary.hu portálon.

A kinai Harbin attrakciót varázsolt havas adottságaiból

Fotó: silkroadhungary.hu

A fesztivál ideje alatt a 33. Harbini Nemzetközi Hószobor-kiállítás mellett a Jég és Hó Világa nevű népszerű szezonális élménypark is várja a látogatókat.

A 2022-es pekingi téli olimpia és paralimpia előtt egy évvel Harbin megragadta a lehetőséget, hogy havas-jeges természeti adottságait előnyös iparággá változtassa.

A statisztikák szerint az idei év első három napjában Harbin 11 turistalátványossága összesen 530 ezer látogatót vonzott.

A Kínai Turisztikai Akadémia 2021-es Jég- és Hóturizmus Fórumán nyilvánosságra hozott jelentés szerint a hó- és jégturizmus várhatóan 230 millió látogatót regisztrálhat a 2020/2021-es téli szezonban, az ebből származó összbevétel pedig meghaladhatja a 390 milliárd jüant.