Ilyen lesz a vízi élménypark Győrben

Forrás: Magyar Építők

 2018. április 26. 14:17

A TED-en megjelent a győri vízi élménypark tervezői közbeszerzésének eredménye. A hirdetmény szerint a projekt az új vízi élménypark megvalósítása mellett a meglévő gyógy- és élményfürdő felújítását és bővítését tartalmazza.

A TED-en megjelent értesítő részletesen leírja a meglévő létesítmények paramétereit. Eszerint a 7600 négyzetméteres gyógy-,  és élményfürdőnek 11 medencéje van, míg a 34 ezer négyzetméteres győri strand területén hét medence található. A fürdővendégek száma 2016-ban 238 ezer fő volt.

A hirdetmény szerint a projekt az új vízi élménypark megvalósítása mellett a meglévő gyógy- és élményfürdő felújítását és bővítését tartalmazza. A létrejövő új létesítmények fedett-zárt gyalogos összekötésben lennének a gyógy-, termál-, és élményfürdővel. A projektben gondoskodni kell megfelelő méretű öltözőépület és vendéglátó egység elhelyezéséről, figyelembe véve a terület alapján kalkulálható vendégszámot is.

A  nagy gyógymedence a fürdőben

Fotó: www.rabaquelle.hu

Az élményelemek, medencék, illetve kiszolgáló épületek elhelyezésénél kimondott szempont, hogy maradjon elegendő mennyiségű zöldfelület, valamint napozófelület a strandon, és hogy a strand és a Püspökvár közötti átláthatóságot új építmény, élményelem ne zavarja meg. A fejlesztés céljai között a parkolási helyzet és a terület árvízi védelmének rendezése is megjelenik.

A közbeszerzést a Rába Quelle Üzemeltető, Szolgáltató Kft. és az A1 Építésziroda Kft. nyerte el. A hirdetményből kiderül: a két cég nettó 740 millió forintos szerződéses értéken látja el a szükséges építészeti-műszaki tervezési, fürdővezetői és üzemeltetői szaktanácsadói tevékenységet.