Ilyen lett Budapest első szabadvízi strandja

Forrás: turizmus.com

 2021. július 08. 17:43

Pár percre a belvárostól szombaton megnyílt a főváros első szabadvízi strandja, a SHO BEACH, amely fürdési leheőséget kínál a Duna öblének természetes és tiszta vizében, de gasztronómiai ínyencségekkel és prémium kikapcsolódással is várja látogatóit a hét minden napján.

A SHO BEACH elsősorban attól unikális, hogy Budapesten egyedüli helyként kínál fürdési lehetőséget az öböl természetes és tiszta vizében. A visszakanyarodó mellékágnak köszönhetően pedig még a nagy sodrástól sem kell tartani a fürdőzőknek.

shobeach

A SHO BEACH Budapesten egyedüli helyként kínál szabadvízi fürdési lehetőséget

Fotó: SHO BEACH

A vízminőséget rendszeresen akkreditált laboratórium végzi, így biztosítva a biztonságos körülményeket. A nyugodt fürdést pedig úszómester, mentőcsónak és komplett mentőfelszerelés teszi teljesen biztonságossá is egyben. Aki pedig a fürdés mellett más szórakozásra is vágyik, az választhatja a SUP-ot vagy a kölcsönözhető strandjátékokat is, mint például a tollas, a kubb, vagy az óriás jenga. És itt még nincs vége a sornak, hiszen hamarosan vízi hinta és fotófal is várja majd az érdeklődőket.

 

Prémium ízek a strandon

Ha strand, akkor elengedhetetlen a strandkaja, a SHO BEACH-en pedig ezt is feldobták. Azok számára, akik a kiemelkedő színvonalú, de klasszikus strand ízekre vágynak, a SHO CHILL & GRILL beach bar a legjobb választás. Akik pedig a gasztronómiai különlegességeket keresik, azoknak a MÁK pop-up a tökéletes megoldás, ahol a Mizsei János séf által különleges fine dining csavarokkal készített fogásokat egy street food kocsiból vásárolhatjuk meg. Így, ha a valaki kíváncsi arra, hogy a hekk, a zsíros kenyér vagy a lángos ízeit és textúráit hogyan lehet újragondolni, annak mindenképp a Mák pop-up kocsijánál van a helye.

sho

Lángos Mizsei János konyhájából egy kis csavarral

Fotó: SHO BEACH

Desszertnek pedig mi más is lehetne egy strandolós napon a legjobb választás, mint a fagylalt, azonban ez sem akármilyen, hiszen a Cloud 9 a kiemelkedő minőségű gombócos fagylaltok mellett igazi fagylaltdesszerteket is kínál.

 

Bogrács, piknik és egyéb programok

Persze vannak, akik a strandon inkább a közösségi főzés, bográcsozás, vagy piknikezés hívei. Erre is van lehetőség, a strandtól picit szeparáltabban elhelyezkedő csodás, puha pázsiton, a CHILL & GRILL kínálatában pedig a bogrács alapanyagcsomagok és a piknik kosár is szerepel, melyet egy fonott kosárban kapnak meg a vendégek egy vízálló piknik pléd kíséretében.

A szabadidős tér nyáron minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a vendégeket, azonban a szezon után sem kell elbúcsúzni strandbártól, amely a tervek szerint ősztől is tovább működik majd, emellett pedig számos eseménynek ad otthont a helyszín. Mini fesztiválok, kulturális események, vagy akár karácsonyi vásár is érkezhet majd helyszínre.

sho

Pár perc alatt a strandon lehetünk a belvárosból

Fotó: SHO BEACH

A SHO BEACH különböző módon látogatható, attól függően, hogy milyen napszakban, illetve milyen konstrukcióban vásárolunk napijegyet vagy bérletet. A részletes díjtáblázatot itt lehet megtalálni. Minden strandbelépő 500 forintos kuponnal jár, a gasztrojegy ára pedig 100%-ban levásárolható.