Imaging Korea – Korea dokumentumfotókon

Forrás: turizmus.com

 2016. május 05. 14:49

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum új időszaki kiállításának művészeti formanyelve a kortárs dokumentumfotó, melyet most először, Korea hét neves fotográfusának 125 alkotásán keresztül ismerhet meg az európai közönség.

Az utazó kiállítást, melynek címe Korea dokumentumfotókon – Embereken, tájakon és időn túl hat helyszínen – elsőként Budapesten, melyet Berlin, Varsó, Brüsszel, Asztana és Madrid követ – mutatják be.

A tárlat az 1970-es évektől napjainkig eltelt több mint negyven évben készült fotográfiákat vonultat fel, de valójában ennél jóval tágabb időkeretet is felölel. Korea múltja, jelene és jövője sűrűsödik össze a hét kiváló, egyéni karakterű fotográfus (KANG Woongu, KWON Taegyun, KIM Jungman, PARK Jongwoo, LEE Gapchul, CHO Daeyeon és SEO Heunkang) munkáiban. Az évszázados történelmi emlékek, az állandóan mozgásban lévő, de a változásban is állandóságot nyújtó táj és a benne élő emberek adják azt a vizuális tartalmat, melyet mind a hét fotográfus egyéni látásmóddal közelít meg. Témáikat és eszközeiket ehhez gondosan megválasztják. Egyaránt láthatunk palotákat, kolostorokat, történelmi helyszíneket, vidéki falvakat, a demilitarizált övezetet és a hétköznapok színtereit.

A kiállítás szervezői az emberábrázolásokat, falusi életképeket egy intimebb környezetben, a belső kiállítóterekben helyezték el, míg a mai modern nagyvárosok, valamint a kolostorok világát megjelenítő művekkel a múzeum kertjében találkozhatunk.

A kiállítás 2016. május 6.–augusztus 28. között látogatható.