Imázsfilm készült a német ifjúsági úticélokról

 2013. szeptember 12. 15:23

Az amerikai video- és fotóblogger Jeremy Fischer néhány héten át bejárta Németországot a Youth HotSpotok mentén, és kamerájával rögzítette benyomásait az ifjúsági úticél Németországról.

A legendás zenei fesztivál, a Nürburgringen megrendezett „Rock am Ring”, a futurisztikus stuttgarti Porsche-múzeum és Észak-Rajna–Vesztfáliában, a trendi düsseldorfi Medienhafen mellett Jeremy a klasszikus természeti és kulturális úticélokat is felkereste, így bejárta például a Wartburgot Türingiában, a warnemündei strandot Mecklenburg–Elő-Pomerániában és a bajorországi Königsseet is.

 

Az imázsfilm Jeremy négyhetes körutazásának eredménye, amely része a Német Turisztikai Hivatal (DZT) az idei tematikus év (Németország, az ifjusági úticél – Hotspots, Brandnew, Lifestyle) keretén belül megszervezett „Youth HotSpots in Germany – Share the moment” közösségi médiakampányának. „Az ilyesfajta produkciókkal szeretnénk lépést tartani a mozgókép iránti megnövekedett kereslettel az interneten. Ezek a videók az online kommunikációnk fontos részét képezik, és jelentős szerepet játszanak a fiatal célcsoport megszólításánál” – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. A Nielsen Multi-Screen 2012-es médiafelmérése szerint az internethasználók 74 százaléka néz online videókat világszerte, 28 százalékuk pedig naponta néz videókat mobiltelefonján.

Közösségi médiakampány

A kampány központi elemét a DZT weboldala, a www.germany.travel/youth képezi, amely folyamatosan bővül a felhasználók által generált tartalomnak köszönhetően. Ezen az oldalon a vendégek utazásuk megkezdése előtt már információkat gyűjthetnek Németországról, illetve egy interaktív térkép segítségével felfedezhetik a HotSpotokat – mint például trendi bárokat, üzleteket vagy múzeumokat. Ezen felül a felhasználóknak lehetősége van arra, hogy saját személyes tippjeikkel bővítsék a weboldalt.

A DZT így használja ki az „ajánláson alapuló marketing” trendjét, hogy felhívja a fiatal célcsoport figyelmét a németországi látnivalókra. A tartalmat videók és rövidfilmek egészítik ki, amelyek megfelelnek a megváltozott médiahasználati magatartásnak, miközben kielégítik a felhasználók megnövekedett szórakozási és információs igényét is.

DZT