Imázsváltás a világ egyik leghíresebb szigetén

Forrás: AIRportal.hu

 2018. október 29. 14:54

Október végén újra megnyitja kapuit a turisták előtt a világ egyik leghíresebb szigete, Boracay, de limitált számban érkezhetnek a látogatók, és a nonstop bulik is örökre véget érnek.

Boracay a Fülöp-szigetek egyik legszebb és legismertebb szigete, amelyet évek óta turisták milliói látogatnak. A türkizkék tenger és a gyönyörű, homokos tengerpart mellett a sziget nagy népszerűségnek örvendett azok körében is, akik nem a pihenést keresik, hanem a nyüzsgő éjszakai életet – írja az Airporta.hu.

Áprilisban azonban a Fülöp-szigetek kormánya úgy döntött, fél év turistamentes időszakot biztosít a sziget számára, hiszen mint sok más felkapott úti cél esetében, a hatalmas tömeg itt is komoly károkat okozott az élővilágban.

Október 26-tól Boracay ismét látogatható lesz a turisták számára, ám korlátozott számú látogatót engednek a szigetre, ráadásul nonstop bulinak is vége.

Boracay mostantól nem a hangos bulik, hanem a romantikus nyaralások és a családi utazások célpontja lesz

Fotó: pixabay

A kormány új szabályai értelmében a limitált látogatószám mellett korlátozzák a hotelek férőhelyeit: csak néhány szálloda kapott engedélyt arra, hogy ismét kinyisson, és mostantól mindössze ötezer vendég tartózkodhat éjszaka a szigeten.

Az új törvények értelmében tilos lesz alkoholt fogyasztani és dohányozni a tengerparton, a vezetés ugyanis egészen új színben szeretné feltüntetni a szigetet: Boracay mostantól a romantikus nyaralások és a családi utazások célpontja lesz olyan vendégek számára, akik a könnyed kikapcsolódást, a wellness-szolgáltatásokat és a hamisítatlan filippínó konyhát szeretnék élvezni.

 

Thaiföldön is hasonló intézkedésre volt szükség

Hasonló okok miatt zárták le a thaiföldi hatóságok a Phi Phi sziget utóbbi időben rendkívül népszerűvé vált part szakaszát, a Maya-öbölt. A Part című, DiCaprio-filmből hirtelen ismertté vált és napi szinten turisták ezreit szigetet eredetileg idén június elejétől négy hónapra zárták le annak érdekében, hogy a parti és vízi élővilág magához térhessen a tömegturizmus pusztítását követően. A lezárást október elején határozatlan időre meghosszabbították a thai hatóságok.

Kapcsolódó cikkek

Turizmus szigorításokkal

2018. október 15.